Kořeněné uzené maso

Kořeněné uzené maso
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 1kg uzené pečeně nebo krkovice
 10 hřebíčků
 800g brambor
 2 cibule
 1 lžíce oleje
 2 snítky tymiánu
 1 větší nebo 2 menší bobkové listy
 sůl, pepř
 150ml vody nebo vývaruRecept na vývar najdete na Blogu - Jak na to
 2 jablka nebo 5 větších meruněk
Marináda
 200g meruněk
 1 lžíce medu
 4 lžíce černého piva

POSTUP:

Do uzeného masa napícháme hřebíčky. Oloupeme brambory, omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky. (Pokud máte nové brambory jako já, tak je ani neokrajuju). Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na klínky. Troubu rozpálíme na 200°C. Do pekáčku dáme olej, cibuli. Přidáme brambory, které mírně osolíme a na ně položíme maso, posypeme lístky tymiánu, přidáme bobkový list. Opepříme. (Pozor – uzené maso bývá dosti slané.)

Podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme asi 30min.

Nakrájíme meruňky najemno, přidáme med a povaříme na marmeládu. Do vychladlé marmelády přidáme černé pivo.

Po 30min pečení nalijeme meruňkovou směs na maso. Pečeme odkryté dalších 30min. Maso podléváme.

Jablka nebo meruňky rozkrájíme na kousky. Před koncem pečení vhodíme do pekáčku asi na 10 min.

TIP: Místo meruněk můžete rovnou použít meruňkový džem SingleFood – , do kterého přidáme ještě lžičku medu.

Suroviny

 1kg uzené pečeně nebo krkovice
 10 hřebíčků
 800g brambor
 2 cibule
 1 lžíce oleje
 2 snítky tymiánu
 1 větší nebo 2 menší bobkové listy
 sůl, pepř
 150ml vody nebo vývaruRecept na vývar najdete na Blogu - Jak na to
 2 jablka nebo 5 větších meruněk
Marináda
 200g meruněk
 1 lžíce medu
 4 lžíce černého piva

Postup

1

Do uzeného masa napícháme hřebíčky. Oloupeme brambory, omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky. (Pokud máte nové brambory jako já, tak je ani neokrajuju). Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na klínky. Troubu rozpálíme na 200°C. Do pekáčku dáme olej, cibuli. Přidáme brambory, které mírně osolíme a na ně položíme maso, posypeme lístky tymiánu, přidáme bobkový list. Opepříme. (Pozor – uzené maso bývá dosti slané.)

2

Podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme asi 30min.

3

Nakrájíme meruňky najemno, přidáme med a povaříme na marmeládu. Do vychladlé marmelády přidáme černé pivo.

4

Po 30min pečení nalijeme meruňkovou směs na maso. Pečeme odkryté dalších 30min. Maso podléváme.

5

Jablka nebo meruňky rozkrájíme na kousky. Před koncem pečení vhodíme do pekáčku asi na 10 min.

6

TIP: Místo meruněk můžete rovnou použít meruňkový džem SingleFood – , do kterého přidáme ještě lžičku medu.

Kořeněné uzené maso
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.