Kořeněné hovězí s celerovo-bramborovým pyré

Kategorie, CuisineRecept na

SUROVINY:

Kořeněné hovězí
 600 g hovězího (kližka)
 hladká mouka na obalení
 3 lžíce sádla nebo oleje
 2 cibule
 100 g anglické slaniny
 2 lístky bobkového listu
 2 špetky tymiánu (ze zahrádky)
 4 hřebíčky
 kousek zázvoru (asi 2cm)
 1 lžička celého pepře
 1 lžíce cukru
 1 lžíce vinného octa
 200 ml vývaru
 0,50 citronu – kůra i šťáva
 sůl
Bramborovo- celerové pyré
 700 g celeru, oloupaného, nakrájeného na kousky
 500 g brambor, oloupaných a nakrájených
 150 ml smetany ke šlehání
 70 g másla
 sůl a pepř

POSTUP:

Kořeněné hovězí


Maso nakrájíme na kostičky. Ty obalíme jemně v hladké mouce a opečeme na 2 lžící sádla, aby se maso hezky zatáhlo. Vyndáme. Přidáme 1lžíci sádla nebo oleje a nasypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, slaninu, všechno koření a bylinky a chvíli restujeme, až koření zavoní. Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme octem, vývarem (jak na to), a dusíme do měkka. Můžeme ho dát do trouby na 180°C. Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme, přidáme citronovou kůru a povaříme. Nakonec přidáme šťávu z citronu.


Bramborovo- celerové pyré


Celer a brambory uvaříme v osolenou vodě do měkka. Scedíme. Rozšťoucháme. Postupně přilíváme ohřátou smetanu a přidáváme máslo. Vařečkou nebo pevnější metlou našleháme na jemnou kaši. Podle chuti dosolíme a opepříme.


Suroviny

Kořeněné hovězí
 600 g hovězího (kližka)
 hladká mouka na obalení
 3 lžíce sádla nebo oleje
 2 cibule
 100 g anglické slaniny
 2 lístky bobkového listu
 2 špetky tymiánu (ze zahrádky)
 4 hřebíčky
 kousek zázvoru (asi 2cm)
 1 lžička celého pepře
 1 lžíce cukru
 1 lžíce vinného octa
 200 ml vývaru
 0,50 citronu – kůra i šťáva
 sůl
Bramborovo- celerové pyré
 700 g celeru, oloupaného, nakrájeného na kousky
 500 g brambor, oloupaných a nakrájených
 150 ml smetany ke šlehání
 70 g másla
 sůl a pepř

Postup

1

Kořeněné hovězí


Maso nakrájíme na kostičky. Ty obalíme jemně v hladké mouce a opečeme na 2 lžící sádla, aby se maso hezky zatáhlo. Vyndáme. Přidáme 1lžíci sádla nebo oleje a nasypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, slaninu, všechno koření a bylinky a chvíli restujeme, až koření zavoní. Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme octem, vývarem (jak na to), a dusíme do měkka. Můžeme ho dát do trouby na 180°C. Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme, přidáme citronovou kůru a povaříme. Nakonec přidáme šťávu z citronu.


Bramborovo- celerové pyré


Celer a brambory uvaříme v osolenou vodě do měkka. Scedíme. Rozšťoucháme. Postupně přilíváme ohřátou smetanu a přidáváme máslo. Vařečkou nebo pevnější metlou našleháme na jemnou kaši. Podle chuti dosolíme a opepříme.


Kořeněné hovězí s celerovo-bramborovým pyré
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

2 komentáře na “Kořeněné hovězí s celerovo-bramborovým pyré

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.