Kapr na šalvěji

KategorieRecept na4 porce

SUROVINY:

 1 středně velký kapr
 2 snítky šalvěje nebo sušená šalvěj
 2 lžíce másla
 1 cibule
 100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
 ½ sardelové pasty
 1 lžíce oleje
 sůl

POSTUP:

Vykuchaného kapra omyjeme, dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (Pokud máte sušenou, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra)

Na másle orestujeme očištěnou na kostičky nakrájenou zeleninu, přidáme cibuli a restujeme do zlatova. V zelenině rozpustíme ančovičky. Vše přendáme do olejem vymazaného pekáčku. Na zeleninu položíme kapra. Mírně podlijeme bílým vínem a pečeme asi 30minut.

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Suroviny

 1 středně velký kapr
 2 snítky šalvěje nebo sušená šalvěj
 2 lžíce másla
 1 cibule
 100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
 ½ sardelové pasty
 1 lžíce oleje
 sůl

Postup

1

Vykuchaného kapra omyjeme, dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (Pokud máte sušenou, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra)

2

Na másle orestujeme očištěnou na kostičky nakrájenou zeleninu, přidáme cibuli a restujeme do zlatova. V zelenině rozpustíme ančovičky. Vše přendáme do olejem vymazaného pekáčku. Na zeleninu položíme kapra. Mírně podlijeme bílým vínem a pečeme asi 30minut.

3

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Kapr na šalvěji
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.