Kachní prsíčka s ananasem a zeleným pepřem

Kategorie, CuisineRecept na4 porce

SUROVINY:

 4 kachní prsa s kůží
 600 g ananasu
 200 ml vývaru drůbežího
 250 ml pomerančové šťávy (asi 4 pomeranče)
 40 ml pomerančového likéru, nebo rumu, nebo koňaku
 50 g vychlazeného másla
 2 lžíce zeleného naloženého pepře
 pepř, sůl

POSTUP:

Ananas očistíme. Vykrojíme tvrdý vnitřek a 600g nakrájíme na malé kousky.

Kachní prsa osolíme, opepříme. Pánev rozehřejeme a na sucho kůží dolu kachní prsa zprudka opečeme – asi 4 - 5 min. (aby byla kůže pěkně vypečená.) Potom otočíme a druhou stranu opečeme asi 3-4 minuty jen aby se maso zatáhlo. Prsa přendáme do pekáče kůži na vrch a pečeme při 200°C asi 10 min.Maso přendáme a dáme do tepla.

Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme vývar. Necháme ho rychle přejít varem. Přilijeme pomerančovou šťávu a likér. Povaříme. Přidáme zelený pepř a kousky ananasu. A krátce prohřejeme. Nyní do směsi zašleháme vychlazené máslo. Prsa nafiletujeme a podáváme s rýží, přelité omáčkou.

Pozor! Pokud se Vám zdá, že na pánvi zůstalo mnoho tuku z kachny,
tak ho radši slijte. Potom teprve nalijte vývar.

Suroviny

 4 kachní prsa s kůží
 600 g ananasu
 200 ml vývaru drůbežího
 250 ml pomerančové šťávy (asi 4 pomeranče)
 40 ml pomerančového likéru, nebo rumu, nebo koňaku
 50 g vychlazeného másla
 2 lžíce zeleného naloženého pepře
 pepř, sůl

Postup

1

Ananas očistíme. Vykrojíme tvrdý vnitřek a 600g nakrájíme na malé kousky.

2

Kachní prsa osolíme, opepříme. Pánev rozehřejeme a na sucho kůží dolu kachní prsa zprudka opečeme – asi 4 - 5 min. (aby byla kůže pěkně vypečená.) Potom otočíme a druhou stranu opečeme asi 3-4 minuty jen aby se maso zatáhlo. Prsa přendáme do pekáče kůži na vrch a pečeme při 200°C asi 10 min.Maso přendáme a dáme do tepla.

3

Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme vývar. Necháme ho rychle přejít varem. Přilijeme pomerančovou šťávu a likér. Povaříme. Přidáme zelený pepř a kousky ananasu. A krátce prohřejeme. Nyní do směsi zašleháme vychlazené máslo. Prsa nafiletujeme a podáváme s rýží, přelité omáčkou.

4

Pozor! Pokud se Vám zdá, že na pánvi zůstalo mnoho tuku z kachny,
tak ho radši slijte. Potom teprve nalijte vývar.

5

Kachní prsíčka s ananasem a zeleným pepřem
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.