SUROVINY:
POSTUP:
Ananas očistíme. Vykrojíme tvrdý vnitřek a 600g nakrájíme na malé kousky.
Kachní prsa osolíme, opepříme. Pánev rozehřejeme a na sucho kůží dolu kachní prsa zprudka opečeme – asi 4 - 5 min. (aby byla kůže pěkně vypečená.) Potom otočíme a druhou stranu opečeme asi 3-4 minuty jen aby se maso zatáhlo. Prsa přendáme do pekáče kůži na vrch a pečeme při 200°C asi 10 min.Maso přendáme a dáme do tepla.
Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme vývar. Necháme ho rychle přejít varem. Přilijeme pomerančovou šťávu a likér. Povaříme. Přidáme zelený pepř a kousky ananasu. A krátce prohřejeme. Nyní do směsi zašleháme vychlazené máslo. Prsa nafiletujeme a podáváme s rýží, přelité omáčkou.
Pozor! Pokud se Vám zdá, že na pánvi zůstalo mnoho tuku z kachny,
tak ho radši slijte. Potom teprve nalijte vývar.
Suroviny
Postup
Ananas očistíme. Vykrojíme tvrdý vnitřek a 600g nakrájíme na malé kousky.
Kachní prsa osolíme, opepříme. Pánev rozehřejeme a na sucho kůží dolu kachní prsa zprudka opečeme – asi 4 - 5 min. (aby byla kůže pěkně vypečená.) Potom otočíme a druhou stranu opečeme asi 3-4 minuty jen aby se maso zatáhlo. Prsa přendáme do pekáče kůži na vrch a pečeme při 200°C asi 10 min.Maso přendáme a dáme do tepla.
Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme vývar. Necháme ho rychle přejít varem. Přilijeme pomerančovou šťávu a likér. Povaříme. Přidáme zelený pepř a kousky ananasu. A krátce prohřejeme. Nyní do směsi zašleháme vychlazené máslo. Prsa nafiletujeme a podáváme s rýží, přelité omáčkou.
Pozor! Pokud se Vám zdá, že na pánvi zůstalo mnoho tuku z kachny,
tak ho radši slijte. Potom teprve nalijte vývar.