Jemná květáková polévka se smaženým květákem

Jemná květáková polévka se smaženým květákem
KategorieRecept na4 porce

SUROVINY:

 1 květák
 1l vody
 100ml smetany
 muškátový oříšek
 sůl, bílý pepř
Na obalení:
 hladká mouka
 vejce
 strouhanka

POSTUP:

Květák rozebereme na růžičky, přidáme i čistý košťál a dáme vařit. Osolíme. Pár hezkých růžiček vyndáme po 2 – 3 minutách, aby zůstali ještě polotvrdé. Zbytek uvaříme doměkka. Odstraníme košťál a vše rozmixujeme.

Přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme. Okořeníme muškátovým oříškem. Květák, který jsme vyndali na začátku vaření obalíme klasicky v trojobale a smažíme do zlatova.

Polévku nalijeme do talířů, přidáme osmažený květák a ještě postrouháme muškátový oříškem.

PS: Polévka je opravdu jemná. Proto smažený květák, je jako vložka, do polévky to pravé.

Suroviny

 1 květák
 1l vody
 100ml smetany
 muškátový oříšek
 sůl, bílý pepř
Na obalení:
 hladká mouka
 vejce
 strouhanka

Postup

1

Květák rozebereme na růžičky, přidáme i čistý košťál a dáme vařit. Osolíme. Pár hezkých růžiček vyndáme po 2 – 3 minutách, aby zůstali ještě polotvrdé. Zbytek uvaříme doměkka. Odstraníme košťál a vše rozmixujeme.

2

Přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme. Okořeníme muškátovým oříškem. Květák, který jsme vyndali na začátku vaření obalíme klasicky v trojobale a smažíme do zlatova.

3

Polévku nalijeme do talířů, přidáme osmažený květák a ještě postrouháme muškátový oříškem.

4

PS: Polévka je opravdu jemná. Proto smažený květák, je jako vložka, do polévky to pravé.

Jemná květáková polévka se smaženým květákem
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.