SUROVINY:
POSTUP:
Květák rozebereme na růžičky, přidáme i čistý košťál a dáme vařit. Osolíme. Pár hezkých růžiček vyndáme po 2 – 3 minutách, aby zůstali ještě polotvrdé. Zbytek uvaříme doměkka. Odstraníme košťál a vše rozmixujeme.
Přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme. Okořeníme muškátovým oříškem. Květák, který jsme vyndali na začátku vaření obalíme klasicky v trojobale a smažíme do zlatova.
Polévku nalijeme do talířů, přidáme osmažený květák a ještě postrouháme muškátový oříškem.
PS: Polévka je opravdu jemná. Proto smažený květák, je jako vložka, do polévky to pravé.
Suroviny
Postup
Květák rozebereme na růžičky, přidáme i čistý košťál a dáme vařit. Osolíme. Pár hezkých růžiček vyndáme po 2 – 3 minutách, aby zůstali ještě polotvrdé. Zbytek uvaříme doměkka. Odstraníme košťál a vše rozmixujeme.
Přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme. Okořeníme muškátovým oříškem. Květák, který jsme vyndali na začátku vaření obalíme klasicky v trojobale a smažíme do zlatova.
Polévku nalijeme do talířů, přidáme osmažený květák a ještě postrouháme muškátový oříškem.
PS: Polévka je opravdu jemná. Proto smažený květák, je jako vložka, do polévky to pravé.