SUROVINY:
800g jater - vepřová nebo kuřecí(kdo jak má rád)
2 cibule
4 jablka
150ml cideru
60g másla(rozdělit na 3x)
1 lžíce cukru
sůl a pepř
POSTUP:
Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme a na 20g másla orestujeme. Na zbylých 20g orestujeme cibuli nakrájenou na půl kolečka krásně do zlatova.
Na talíř nandáme jablka, položíme játra a zasypeme cibulkou.
Podáváme s brambory nebo pečivem.
Suroviny
800g jater - vepřová nebo kuřecí(kdo jak má rád)
2 cibule
4 jablka
150ml cideru
60g másla(rozdělit na 3x)
1 lžíce cukru
sůl a pepř
Postup
1
Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme a na 20g másla orestujeme. Na zbylých 20g orestujeme cibuli nakrájenou na půl kolečka krásně do zlatova.
2
Na talíř nandáme jablka, položíme játra a zasypeme cibulkou.
3
Podáváme s brambory nebo pečivem.