Játra s jablky a ciderem

Napsala Alena  ,

7 listopadu, 2019

Suroviny

800 g jater - vepřová nebo kuřecí (kdo jak má rád)

2 cibule

4 jablka

150 ml cideru

60 g másla (rozdělit na 3x)

1 lžíce cukru

sůl a pepř

Postup

Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme a na 20g másla orestujeme. Na zbylých 20g orestujeme cibuli nakrájenou na půl kolečka krásně do zlatova.

Na talíř nandáme jablka, položíme játra a zasypeme cibulkou.

Podáváme s brambory nebo pečivem.

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.