Játra s jablky a ciderem

Játra s jablky a ciderem
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 800g jater - vepřová nebo kuřecí(kdo jak má rád)
 2 cibule
 4 jablka
 150ml cideru
 60g másla(rozdělit na 3x)
 1 lžíce cukru
 sůl a pepř

POSTUP:

Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme a na 20g másla orestujeme. Na zbylých 20g orestujeme cibuli nakrájenou na půl kolečka krásně do zlatova.

Na talíř nandáme jablka, položíme játra a zasypeme cibulkou.

Podáváme s brambory nebo pečivem.

Suroviny

 800g jater - vepřová nebo kuřecí(kdo jak má rád)
 2 cibule
 4 jablka
 150ml cideru
 60g másla(rozdělit na 3x)
 1 lžíce cukru
 sůl a pepř

Postup

1

Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme a na 20g másla orestujeme. Na zbylých 20g orestujeme cibuli nakrájenou na půl kolečka krásně do zlatova.

2

Na talíř nandáme jablka, položíme játra a zasypeme cibulkou.

3

Podáváme s brambory nebo pečivem.

Játra s jablky a ciderem
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.