Jarní špenátový salát s pučálkou

KategorieRecept na

SUROVINY:

 220 g slaniny
 250 g žampionů
 1 stroužek česneku
 450 g pučálky
 350 g špenátu
 220 g sýru s modrou plísní
 1 lžíce vinného octa
 Sůl, pepř

POSTUP:

Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Vyndáme na talíř a do pánvičky přidáme lžíci oleje, hodíme žampiony nakrájené na plátky. Smažíme 3 až 5 minut. Vyndáme. Přidáme trochu oleje a vsypeme pučálku. Opékáme asi 3 min. Přidáme česnek a 1 minutu smažíme.

Do velké salátové mísy dáme špenát, pučálku, houby a slaninu. Ochutíme octem, solí a pepřem. Ozdobíme sýrem. (ze solí opatrně – slanina i sýr je dost slaný)

Suroviny

 220 g slaniny
 250 g žampionů
 1 stroužek česneku
 450 g pučálky
 350 g špenátu
 220 g sýru s modrou plísní
 1 lžíce vinného octa
 Sůl, pepř

Postup

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Vyndáme na talíř a do pánvičky přidáme lžíci oleje, hodíme žampiony nakrájené na plátky. Smažíme 3 až 5 minut. Vyndáme. Přidáme trochu oleje a vsypeme pučálku. Opékáme asi 3 min. Přidáme česnek a 1 minutu smažíme.

2

Do velké salátové mísy dáme špenát, pučálku, houby a slaninu. Ochutíme octem, solí a pepřem. Ozdobíme sýrem. (ze solí opatrně – slanina i sýr je dost slaný)

3

Jarní špenátový salát s pučálkou
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.