Jarní salát se zastřeným vejcem

KategorieCuisineRecept na4 porce

SUROVINY:

 jakýkoliv zelený listový salát
 bílá ředkev
 mrkev
 vejce – voda, ocet
 sůl
 pepř
 olej

POSTUP:

Salát natrhám, ředkev i mrkev nařežeme škrabkou na tenké plátky. Vše dáme do mísy, zakapeme olivovým olejem, osolíme a vše promícháme. Připravíme zastřené vejce. Salát rozdílíme na talíře a na každý dáme zastřené vejce. Opepříme. Podáváme s opečenou bagetkou nebo toustem. Tento salát dělám jen s kapkou oleje, protože potom krásně vyteče ten žloutek do zeleniny a krásně to spojí.


Zastřené vejce: Dáme vařit osolenou vodu se lžící octa. Až se začne vařit, stáhneme plemen. Pomocí lžíce uděláme vír a do prostředka rozklepneme vejce. Vaříme asi 3 minuty, aby byl žloutek krásně tekutý.
Tip: Mě zbyl od oběda kuřecí řízek obalený v celozrnné mouce a tak jsem si to ještě vylepšila nakrájeným řízkem na nudličky.

Suroviny

 jakýkoliv zelený listový salát
 bílá ředkev
 mrkev
 vejce – voda, ocet
 sůl
 pepř
 olej

Postup

1

Salát natrhám, ředkev i mrkev nařežeme škrabkou na tenké plátky. Vše dáme do mísy, zakapeme olivovým olejem, osolíme a vše promícháme. Připravíme zastřené vejce. Salát rozdílíme na talíře a na každý dáme zastřené vejce. Opepříme. Podáváme s opečenou bagetkou nebo toustem. Tento salát dělám jen s kapkou oleje, protože potom krásně vyteče ten žloutek do zeleniny a krásně to spojí.


Zastřené vejce: Dáme vařit osolenou vodu se lžící octa. Až se začne vařit, stáhneme plemen. Pomocí lžíce uděláme vír a do prostředka rozklepneme vejce. Vaříme asi 3 minuty, aby byl žloutek krásně tekutý.
Tip: Mě zbyl od oběda kuřecí řízek obalený v celozrnné mouce a tak jsem si to ještě vylepšila nakrájeným řízkem na nudličky.

Jarní salát se zastřeným vejcem
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.