Jarní bramborový salát a filet ze pstruha

Kategorie, , Recept na4 porce

SUROVINY:

 600g salátových brambor
 2 vejce uvařené natvrdo
 4 zelené jarní cibulky
 1 svazek ředkviček
 100 g sójových klíčků (nemusí být)
 1 hrst špenátu nebo ledového salátu
 3 lžíce bílého vinného octa
 sůl, pepř
 3 lžíce jogurtu
 4 lžíce majonézy
 1 lžička hořčice plnotučné
 1 malá lžička cukru

POSTUP:

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout a oloupeme. Vejce také oloupeme. Cibulku sloupneme z vrchní vrstvy. Ředkvičky omyjeme. Vše nakrájíme buď na větší kostky, nebo jen na půlkolečka. Špenát nebo ledový salát nakrájíme na proužky. Vše dáme do mísy. V menší mističce zamícháme jogurt, majonézu, hořčici, ocet, cukr, sůl a pepř. Nalijeme do mísy na brambory se zeleninou. Vše promícháme.

(Kdo má rád L. Hrušku – místo dochucení ocet, cukr můžete použít lák z okurek 😉 )

Filet ze pstruha jen nasolíme a opepříme. Můžeme kůži poprášit hladkou moukou. Na pánvičce rozehřejeme přepuštěné máslo nebo máslo s trochou oleje. Filety dáme na pánev kůží dolů a pečeme asi 4 min. Otočíme, pečeme asi jen 1 min. Podáváme.

Suroviny

 600g salátových brambor
 2 vejce uvařené natvrdo
 4 zelené jarní cibulky
 1 svazek ředkviček
 100 g sójových klíčků (nemusí být)
 1 hrst špenátu nebo ledového salátu
 3 lžíce bílého vinného octa
 sůl, pepř
 3 lžíce jogurtu
 4 lžíce majonézy
 1 lžička hořčice plnotučné
 1 malá lžička cukru

Postup

1

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout a oloupeme. Vejce také oloupeme. Cibulku sloupneme z vrchní vrstvy. Ředkvičky omyjeme. Vše nakrájíme buď na větší kostky, nebo jen na půlkolečka. Špenát nebo ledový salát nakrájíme na proužky. Vše dáme do mísy. V menší mističce zamícháme jogurt, majonézu, hořčici, ocet, cukr, sůl a pepř. Nalijeme do mísy na brambory se zeleninou. Vše promícháme.

2

(Kdo má rád L. Hrušku – místo dochucení ocet, cukr můžete použít lák z okurek 😉 )

3

Filet ze pstruha jen nasolíme a opepříme. Můžeme kůži poprášit hladkou moukou. Na pánvičce rozehřejeme přepuštěné máslo nebo máslo s trochou oleje. Filety dáme na pánev kůží dolů a pečeme asi 4 min. Otočíme, pečeme asi jen 1 min. Podáváme.

Jarní bramborový salát a filet ze pstruha
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.