Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami
KategorieRecept na4 porce

SUROVINY:

 30g másla
 80g jáhel
 1l vody nebo vývaru
 2-3 hrsti sušenýchnebo 300g čerstvých hub
 100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
 bylinky

POSTUP:

Jáhly na sítku opereme a dvakrát spaříme horkou vodou. Vsypeme je do kastrůlku na máslo a zalijeme trochou vody. Dusíme pod pokličkou do měkka. Vodu nebo vývar dáme vařit. Přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky. Vhodíme nakrájené čerstvé houby anebo sušené předem namočené. Vaříme, až je zelenina měkká přidáme podušené jáhly. Osolíme, opepříme. Ozdobíme zelenou bylinkou – petržel, pažitka, celerová nať, libeček.

PS: Mám doma hodně starých kuchařek z 1. republiky. Ráda v nich listuji a hledám inspiraci pro své vaření. Tento recept je právě z jedné z nich.

Suroviny

 30g másla
 80g jáhel
 1l vody nebo vývaru
 2-3 hrsti sušenýchnebo 300g čerstvých hub
 100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
 bylinky

Postup

1

Jáhly na sítku opereme a dvakrát spaříme horkou vodou. Vsypeme je do kastrůlku na máslo a zalijeme trochou vody. Dusíme pod pokličkou do měkka. Vodu nebo vývar dáme vařit. Přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky. Vhodíme nakrájené čerstvé houby anebo sušené předem namočené. Vaříme, až je zelenina měkká přidáme podušené jáhly. Osolíme, opepříme. Ozdobíme zelenou bylinkou – petržel, pažitka, celerová nať, libeček.

2

PS: Mám doma hodně starých kuchařek z 1. republiky. Ráda v nich listuji a hledám inspiraci pro své vaření. Tento recept je právě z jedné z nich.

Jáhlová polévka s houbami
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.