Jablkové řezy

KategorieRecept na4 porce

SUROVINY:

Těsto
 450g hladké mouky
 230g moučkového cukru
 100g tuku (héra, zlatá haná)
 2 vejce
 4 lžíce mléka
 1 prášek do pečiva
 1 lžíce kakaa
Náplň
 1 kg jablek na kostičky cca 1,5 cm
 4 lžíce cukru
 50 ml vody
 šťáva z 1 citronu
 1cm plátek másla

POSTUP:

Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek a všechny ingredience bez kakaa přidáme. Pomalu začneme zpracovávat, až bude těsto krásně hladké. Těsto rozpůlíme a do jedné půlky přidáme kakao. Každou půlku rozválíme. Na obráceném plechu upečeme 2 placky. (Já si ustřihnu pečící papír podle plechu a těsto rovnou rozválím na tom papíru.)


Jablka okrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme cukr, citronovou šťávu a dusíme asi 7-10 min, musí být ale zachované ještě kostičky jablek – ne kaše! Vypneme a nakonec vmícháme plátek másla. Necháme vychladnout.
Světlou placku potřeme jablky až do krajů. Přiklopíme kakaovou. Zatížíme a dáme do ledničky přes noc. Druhý den potřeme polevou čokoládovou nebo citronovou. (Třeba vám zbyly z vánoc obě, tak udělejte mramorovou). Zdobíme šlehačkou.

Suroviny

Těsto
 450g hladké mouky
 230g moučkového cukru
 100g tuku (héra, zlatá haná)
 2 vejce
 4 lžíce mléka
 1 prášek do pečiva
 1 lžíce kakaa
Náplň
 1 kg jablek na kostičky cca 1,5 cm
 4 lžíce cukru
 50 ml vody
 šťáva z 1 citronu
 1cm plátek másla

Postup

1

Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek a všechny ingredience bez kakaa přidáme. Pomalu začneme zpracovávat, až bude těsto krásně hladké. Těsto rozpůlíme a do jedné půlky přidáme kakao. Každou půlku rozválíme. Na obráceném plechu upečeme 2 placky. (Já si ustřihnu pečící papír podle plechu a těsto rovnou rozválím na tom papíru.)


Jablka okrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme cukr, citronovou šťávu a dusíme asi 7-10 min, musí být ale zachované ještě kostičky jablek – ne kaše! Vypneme a nakonec vmícháme plátek másla. Necháme vychladnout.
Světlou placku potřeme jablky až do krajů. Přiklopíme kakaovou. Zatížíme a dáme do ledničky přes noc. Druhý den potřeme polevou čokoládovou nebo citronovou. (Třeba vám zbyly z vánoc obě, tak udělejte mramorovou). Zdobíme šlehačkou.

Jablkové řezy
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.