Jablečný trifle s karamelem

KategorieCuisineDifficultyBeginnerRecept na

SUROVINY:

 200 g perníčku
 8 rumu nebo brandy (pro děti čaj)
vrstva jablková
 4 středně velká jablka
 3 lžíce citronévé štávy
 4 lžíce třtinového cukru
 špetka muškátového oříšku
 2 lžičky mleté skořice
 1 másla
vrstva karamelová
 10 krupicového cukru
 voda na zalití cukru
 200 ml smetany ke šlehání
 4 lžíce rumu nebo brandy
vrstva krémová
 500 g mascarpone
 250 ml smetana ke šlehání
 2 lžíce moučkového cukru

POSTUP:

Perník nakrájejte na malé kousky a pokapejte rumem nebo brandy. Dětem navlhčete čajem.

Vrstava jablková

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kousky asi 1,5 cm. Vložte do hrnce, přidejte citronovou štávu, cukr, muškátový oříšek a máslo. Jablka povařte, ale nerozvařte. Dejte vychladit.

Vstva karamelová

Cukr dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byl cukr celý mokrý a vařte na mírném ohni, až se rozpustí a začne karamelizovat. Když je cukr zlatý přilejete smetanu, ale velice opatrně, mohl by vybublat a opařit Vás. Vařte tak dlouho až se karamel celý rozpustí. Dejte vychladit.

Vstva krémová

Mascarpone, šlehačku a cukr našleháte do zhoustnutí.

Dokončení

Do poháru dávejte krém, navlhčený perník, jablka a karamel. Vrstvy zopakujte.

Suroviny

 200 g perníčku
 8 rumu nebo brandy (pro děti čaj)
vrstva jablková
 4 středně velká jablka
 3 lžíce citronévé štávy
 4 lžíce třtinového cukru
 špetka muškátového oříšku
 2 lžičky mleté skořice
 1 másla
vrstva karamelová
 10 krupicového cukru
 voda na zalití cukru
 200 ml smetany ke šlehání
 4 lžíce rumu nebo brandy
vrstva krémová
 500 g mascarpone
 250 ml smetana ke šlehání
 2 lžíce moučkového cukru

Postup

1

Perník nakrájejte na malé kousky a pokapejte rumem nebo brandy. Dětem navlhčete čajem.

2
Vrstava jablková
3

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kousky asi 1,5 cm. Vložte do hrnce, přidejte citronovou štávu, cukr, muškátový oříšek a máslo. Jablka povařte, ale nerozvařte. Dejte vychladit.

4
Vstva karamelová
5

Cukr dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byl cukr celý mokrý a vařte na mírném ohni, až se rozpustí a začne karamelizovat. Když je cukr zlatý přilejete smetanu, ale velice opatrně, mohl by vybublat a opařit Vás. Vařte tak dlouho až se karamel celý rozpustí. Dejte vychladit.

6
Vstva krémová
7

Mascarpone, šlehačku a cukr našleháte do zhoustnutí.

8
Dokončení
9

Do poháru dávejte krém, navlhčený perník, jablka a karamel. Vrstvy zopakujte.

Jablečný trifle s karamelem
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.