Hruškový nákyp

Hruškový nákyp

SUROVINY:

 800g hrušek oloupaných a okrájených (asi 9-10 hrušek)
 6 lžic hruškovice, slivovice nebo jiného alkoholu
 150g ořechů (směs- mandle, vlašáky, lískové, kešu atd)
 6 vajec (rozdělené na žloutky a bílky)
 6 vrchovatých lžic cukru
 6 vrchovatých lžic hladké mouky
 50g másla (asi1 cm plátek)
 10 lžic mléka
 máslo na vymazání formy

POSTUP:

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Zakapeme alkoholem.

Pekáč nebo formu vymažeme máslem. Dáme do ní hrušky. Zasypeme nasekanými ořechy.

Změklé máslo našleháme s cukrem a žloutky. Postupně zašleháme mléko a mouku. Nakonec vmícháme opatrně sníh z 6 bílků. Těsto navršíme na hrušky a dáme do trouby. Pečeme na prostřední mřížce při 180°C asi 30 - 45 min do zlatova. Nákyp podáváme horký a pocukrovaný.

Suroviny

 800g hrušek oloupaných a okrájených (asi 9-10 hrušek)
 6 lžic hruškovice, slivovice nebo jiného alkoholu
 150g ořechů (směs- mandle, vlašáky, lískové, kešu atd)
 6 vajec (rozdělené na žloutky a bílky)
 6 vrchovatých lžic cukru
 6 vrchovatých lžic hladké mouky
 50g másla (asi1 cm plátek)
 10 lžic mléka
 máslo na vymazání formy

Postup

1

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Zakapeme alkoholem.

2

Pekáč nebo formu vymažeme máslem. Dáme do ní hrušky. Zasypeme nasekanými ořechy.

3

Změklé máslo našleháme s cukrem a žloutky. Postupně zašleháme mléko a mouku. Nakonec vmícháme opatrně sníh z 6 bílků. Těsto navršíme na hrušky a dáme do trouby. Pečeme na prostřední mřížce při 180°C asi 30 - 45 min do zlatova. Nákyp podáváme horký a pocukrovaný.

Hruškový nákyp
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.