Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hruškový nákyp

SUROVINY

800g hrušek oloupaných a okrájených (asi 9-10 hrušek)
6 lžíce hruškovice, slivovice nebo jiného alkoholu
150g ořechů (směs- mandle, vlašáky, lískové, kešu atd)
6 vejce (rozdělené na žloutky a bílky)
6 vrchovaté lžíce cukru
6 vrchovaté lžíce hladké mouky
50g másla (asi1 cm plátek)
10 lžic mléka
máslo na vymazání form

POSTUP

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Zakapeme alkoholem.

Pekáč nebo formu vymažeme máslem. Dáme do ní hrušky. Zasypeme nasekanými ořechy.

Změklé máslo našleháme s cukrem a žloutky. Postupně zašleháme mléko a mouku. Nakonec vmícháme opatrně sníh z 6 bílků. Těsto navršíme na hrušky a dáme do trouby. Pečeme na prostřední mřížce při 180°C asi 30 – 45 min do zlatova. Nákyp podáváme horký a pocukrovaný.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory a batáty (dohromady by to mělo být asi 1kg) oloupeme. Nakrájíme na kousky. Uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme. Rozmačkáme...
Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík celeru...
Mouku prosejeme na vál, přidáme žloutky a tuk. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se těsto lepí, přisypeme mouku. Těsto necháme...

RECEPTY