Hruškový nákyp

AlenaNapsala Alena  ,

Říjen 10, 2019

Suroviny

800 g hrušek oloupaných a okrájených (asi 9-10 hrušek)

6 lžic hruškovice, slivovice nebo jiného alkoholu

150 g ořechů (směs- mandle, vlašáky, lískové, kešu atd)

6 vajec (rozdělené na žloutky a bílky)

6 lžic cukru

50 g másla (asi1 cm plátek)

10 lžic mléka

máslo na vymazání formy

Postup

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Zakapeme alkoholem.

Pekáč nebo formu vymažeme máslem. Dáme do ní hrušky. Zasypeme nasekanými ořechy.

Změklé máslo našleháme s cukrem a žloutky. Postupně zašleháme mléko a mouku. Nakonec vmícháme opatrně sníh z 6 bílků. Těsto navršíme na hrušky a dáme do trouby. Pečeme na prostřední mřížce při 180°C asi 30 - 45 min do zlatova. Nákyp podáváme horký a pocukrovaný.

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na