Hrstková polévka

Hrstková polévka
KategorieRecept na4 porce

SUROVINY:

 1 hrst hrachu (50g)
 1 hrst fazolí
 1 hrst čočky
 1 hrst krup
 5 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
 1 cibule
 sůl, pepř, majoránka

POSTUP:

Večer si namočíme do vody všechny luštěniny (hrách, fazole, čočka). Musí být ponořené. Druhý den přidáme kroupy a přilijeme 1l vývaru a vše uvaříme doměkka. (Vodu z luštěnin neslíváme!) Před dovařením přidáme nastrouhanou zeleninu a cibuli. Polévku zahustíme jíškou (viz. Jak na to) a okořeníme majoránkou. Osolíme, opepříme dle chuti.


Na Valašsku polévku nezahušťují, přidávají však do ní ještě pohanku nebo jáhly a česnek.
Já polévku neochucuji česnekem, ale dám si k ní topinku.

Suroviny

 1 hrst hrachu (50g)
 1 hrst fazolí
 1 hrst čočky
 1 hrst krup
 5 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
 1 cibule
 sůl, pepř, majoránka

Postup

1

Večer si namočíme do vody všechny luštěniny (hrách, fazole, čočka). Musí být ponořené. Druhý den přidáme kroupy a přilijeme 1l vývaru a vše uvaříme doměkka. (Vodu z luštěnin neslíváme!) Před dovařením přidáme nastrouhanou zeleninu a cibuli. Polévku zahustíme jíškou (viz. Jak na to) a okořeníme majoránkou. Osolíme, opepříme dle chuti.


Na Valašsku polévku nezahušťují, přidávají však do ní ještě pohanku nebo jáhly a česnek.
Já polévku neochucuji česnekem, ale dám si k ní topinku.

Hrstková polévka
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.