Hovězí závitky

Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 4 plátky zadního hovězího masa(mohou být i srnčí)
 8 plátku slaniny
 2 cibule
 střídka chleba z jednoho krajíce
 olej nebo sádlo
 200 ml vody nebo vývaru

POSTUP:

Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí a rozdrobenou střídkou chleba. Sbalíme závitky a ovážeme.

Osmažíme druhou cibuli na oleji nebo sádle a opečeme na něm zprudka závitky. Zalijeme vodou (lépe vývarem – viz jak na to) a dusíme. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je a šťávu svaříme jen na polití závitků.

Pozor si dejte na osolení závitků! (Já měla domácí slaninu a silný vývar a šťáva po svaření byla dost slaná)

Podáváme s bramborovou kaší. (viz jak na to)

Suroviny

 4 plátky zadního hovězího masa(mohou být i srnčí)
 8 plátku slaniny
 2 cibule
 střídka chleba z jednoho krajíce
 olej nebo sádlo
 200 ml vody nebo vývaru

Postup

1

Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí a rozdrobenou střídkou chleba. Sbalíme závitky a ovážeme.

2

Osmažíme druhou cibuli na oleji nebo sádle a opečeme na něm zprudka závitky. Zalijeme vodou (lépe vývarem – viz jak na to) a dusíme. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je a šťávu svaříme jen na polití závitků.

3

Pozor si dejte na osolení závitků! (Já měla domácí slaninu a silný vývar a šťáva po svaření byla dost slaná)

4

Podáváme s bramborovou kaší. (viz jak na to)

Hovězí závitky
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.