Hovězí po Burgundsku

KategorieCuisineRecept na4 porce

SUROVINY:

 3 lžíce oleje
 150 g libovější slaniny, nakrájené na kostičky
 1 mrkev, nakrájená na kolečka
 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
 3 česneku, nakrájené na tenké plátky
 3 lžíce hladké mouky
 sůl a čerstvě namletý pepř
 1 kg hovězího zadního, nakrájeného na větší kostky
 2 lžíce rajčatového protlaku
 1 láhev červeného vína (nejlépe burgundského z našich vín asi nejlépe rulandské modré – pozdní sběr)
 500 ml silného hovězího vývaru
 po 1 snítce tymiánu a rozmarýnu nebo špetku rozmarýnu a tymiánu - sušeného
 30 g másla + na zjemnění omáčky
 20 malých cibulek nebo šalotek, oloupaných
 250 g malých žampionů, omytých a osušených

POSTUP:

Na 1 lžíci oleji osmažíme slaninu, přidáme cibuli a za chvilku mrkev na kolečka. Vše vyndám. Přidám zbylé 2 lžíce oleje a opékáme maso, které jsme obalili v hl. mouce. (postupně jeden kousek po druhém)

Když máme všechno opečeno, vrátíme vše do hrnce. Přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme bylinky, zalejeme vínem a vývarem. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme v troubě asi tak 2 hodiny, při teplotě 160°C.

Půl hodiny před dokončením orestujeme na másle s kapkou oleje žampióny – vyndáme. Přidáme cibulky a až když jsou hnědé, přidáme česnek na plátky – restujeme. Vše přidáme do hrnce k omáčce a dáme na 30minut zpátky do trouby.

Suroviny

 3 lžíce oleje
 150 g libovější slaniny, nakrájené na kostičky
 1 mrkev, nakrájená na kolečka
 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
 3 česneku, nakrájené na tenké plátky
 3 lžíce hladké mouky
 sůl a čerstvě namletý pepř
 1 kg hovězího zadního, nakrájeného na větší kostky
 2 lžíce rajčatového protlaku
 1 láhev červeného vína (nejlépe burgundského z našich vín asi nejlépe rulandské modré – pozdní sběr)
 500 ml silného hovězího vývaru
 po 1 snítce tymiánu a rozmarýnu nebo špetku rozmarýnu a tymiánu - sušeného
 30 g másla + na zjemnění omáčky
 20 malých cibulek nebo šalotek, oloupaných
 250 g malých žampionů, omytých a osušených

Postup

1

Na 1 lžíci oleji osmažíme slaninu, přidáme cibuli a za chvilku mrkev na kolečka. Vše vyndám. Přidám zbylé 2 lžíce oleje a opékáme maso, které jsme obalili v hl. mouce. (postupně jeden kousek po druhém)

2
3

Když máme všechno opečeno, vrátíme vše do hrnce. Přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme bylinky, zalejeme vínem a vývarem. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme v troubě asi tak 2 hodiny, při teplotě 160°C.

4
5

Půl hodiny před dokončením orestujeme na másle s kapkou oleje žampióny – vyndáme. Přidáme cibulky a až když jsou hnědé, přidáme česnek na plátky – restujeme. Vše přidáme do hrnce k omáčce a dáme na 30minut zpátky do trouby.

6
7

Hovězí po Burgundsku
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Jeden komentář na “Hovězí po Burgundsku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.