Houbový tataráček

Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 50g másla
 1 cibule nebo 2 šalotky
 1 pórek
 2 stroužky česneku
 200g hub hřibovitých
 2 lžičky hrubozrnné hořčice
 2 lžíce zakysané smetany
 tymián, sůl

POSTUP:

Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme.

Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku, česnek a houby. Chvilku dusíme, aby houby byli měkké. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do směsi přidáme hořčici a zakysanou smetanu. Osolíme a ochutíme tymiánem.

Podáváme na opečeném chlebu, bagetě, které můžeme ještě potřít česnekem.

Suroviny

 50g másla
 1 cibule nebo 2 šalotky
 1 pórek
 2 stroužky česneku
 200g hub hřibovitých
 2 lžičky hrubozrnné hořčice
 2 lžíce zakysané smetany
 tymián, sůl

Postup

1

Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme.

2

Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku, česnek a houby. Chvilku dusíme, aby houby byli měkké. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do směsi přidáme hořčici a zakysanou smetanu. Osolíme a ochutíme tymiánem.

3

Podáváme na opečeném chlebu, bagetě, které můžeme ještě potřít česnekem.

Houbový tataráček
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.