Hermelín s jahodovým čatním

AlenaNapsala Alena  , ,

Květen 11, 2019

Suroviny

Chutney

300 g jahod

50 g cukru

1 červená cibule

2 lžíce medu

50 ml vody

50 ml citronové šťávy

30 ml vinného octa

1 lžíce zarovnaná zázvoru (čerstvý, oloupaný, nastrouhaný)

1 chilli červená paprička

1 celá skořice

4 hřebíčky

sůl

Postup

Do kastrolu nalijeme vody, přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, med, sůl, koření a nakrájenou chilli papričku najemno a necháme zavařit. Přidáme oloupanou drobně nakrájenou cibuli a strouhaný zázvor. Povaříme asi 2 minuty. Potom přimícháme nakrájené jahody a zvolna vaříme do zhoustnutí.

Hotové čatní naplníme do sklenic, necháme vychladnout a uložíme v chladu.

Hermelín jen opečeme na grilu nebo pánvičce. Podáváme s čatním a bagetkou.

(Já, se přiznám, že pokud chvátám anebo si ho dělám jen pro sebe, hodím sýr do mikrovlnky. Pokud se nafoukne, hned mikrovlnku vypnu a sýr vyndám.)

Hermelín s jahodovým čatním

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na