Hermelín s jahodovým čatním

Hermelín s jahodovým čatním

SUROVINY:

Chutney
 300g jahod
 50g cukru
 1 červená cibule
 2 lžíce medu
 50ml vody
 50ml citronové šťávy
 30ml vinného octa
 1 lžíce zarovnaná zázvoru (čerstvý, oloupaný, nastrouhaný)
 1 chilli červená paprička
 1 celá skořice
 4 hřebíčky
 sůl

POSTUP:

Do kastrolu nalijeme vody, přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, med, sůl, koření a nakrájenou chilli papričku najemno a necháme zavařit. Přidáme oloupanou drobně nakrájenou cibuli a strouhaný zázvor. Povaříme asi 2 minuty. Potom přimícháme nakrájené jahody a zvolna vaříme do zhoustnutí.

Hotové čatní naplníme do sklenic, necháme vychladnout a uložíme v chladu.

Hermelín jen opečeme na grilu nebo pánvičce. Podáváme s čatním a bagetkou.

(Já, se přiznám, že pokud chvátám anebo si ho dělám jen pro sebe, hodím sýr do mikrovlnky. Pokud se nafoukne, hned mikrovlnku vypnu a sýr vyndám.)

Suroviny

Chutney
 300g jahod
 50g cukru
 1 červená cibule
 2 lžíce medu
 50ml vody
 50ml citronové šťávy
 30ml vinného octa
 1 lžíce zarovnaná zázvoru (čerstvý, oloupaný, nastrouhaný)
 1 chilli červená paprička
 1 celá skořice
 4 hřebíčky
 sůl

Postup

1

Do kastrolu nalijeme vody, přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, med, sůl, koření a nakrájenou chilli papričku najemno a necháme zavařit. Přidáme oloupanou drobně nakrájenou cibuli a strouhaný zázvor. Povaříme asi 2 minuty. Potom přimícháme nakrájené jahody a zvolna vaříme do zhoustnutí.

2

Hotové čatní naplníme do sklenic, necháme vychladnout a uložíme v chladu.

3

Hermelín jen opečeme na grilu nebo pánvičce. Podáváme s čatním a bagetkou.

4

(Já, se přiznám, že pokud chvátám anebo si ho dělám jen pro sebe, hodím sýr do mikrovlnky. Pokud se nafoukne, hned mikrovlnku vypnu a sýr vyndám.)

Hermelín s jahodovým čatním
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.