SUROVINY:
500g jahod
4 vejce
3-4 lžíce moučkového cukru
3 lžíce polohrubé mouky
POSTUP:
Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do kokotek - zapékací misky. Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Těsto nalijeme na jahody. Troubu předehřejeme na 180 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova.
Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Suroviny
500g jahod
4 vejce
3-4 lžíce moučkového cukru
3 lžíce polohrubé mouky
Postup
1
Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do kokotek - zapékací misky. Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Těsto nalijeme na jahody. Troubu předehřejeme na 180 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova.
2
Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.