Gratinované jahody

Gratinované jahody

SUROVINY:

 500g jahod
 4 vejce
 3-4 lžíce moučkového cukru
 3 lžíce polohrubé mouky

POSTUP:

Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do kokotek - zapékací misky. Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Těsto nalijeme na jahody. Troubu předehřejeme na 180 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova.

Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Suroviny

 500g jahod
 4 vejce
 3-4 lžíce moučkového cukru
 3 lžíce polohrubé mouky

Postup

1

Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do kokotek - zapékací misky. Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Těsto nalijeme na jahody. Troubu předehřejeme na 180 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova.

2

Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Gratinované jahody
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.