Francouzský toust s pomerančovou pěnou

Francouzský toust s pomerančovou pěnou

SUROVINY:

 8 kusů bílého toustového chleba
 250ml smetany na vaření
 4 vejce
 1 lžíce medu
 špetka muškátového oříšku
Vinná pomerančová pěna
 šťáva z 1 pomeranče
 200ml bílého vína
 4 žloutky
 80g cukru

POSTUP:

Smetanu, vejce, med a muškátový oříšek prošleháme v misce. V míse máčíme pořádně chleby a dáváme je na pánev s máslem a olejem. Opečeme dozlatova. Necháme na ubrousku okapat. Pocukrujeme a přelijeme pomerančovou pěnou.

Vinná pomerančová pěna

Šťávu vymačkáme, bílé víno přilijeme, abychom měli 200 ml tekutiny. Přidáme cukr a chvíli mícháme, aby se cukr rozpustil. Přidáme žloutky. Rozmícháme. Postavíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Nesmí se vařit, srazila by se.

Pozor: Pěnu děláme před podáváním, aby nám dlouho nestála.

Suroviny

 8 kusů bílého toustového chleba
 250ml smetany na vaření
 4 vejce
 1 lžíce medu
 špetka muškátového oříšku
Vinná pomerančová pěna
 šťáva z 1 pomeranče
 200ml bílého vína
 4 žloutky
 80g cukru

Postup

1

Smetanu, vejce, med a muškátový oříšek prošleháme v misce. V míse máčíme pořádně chleby a dáváme je na pánev s máslem a olejem. Opečeme dozlatova. Necháme na ubrousku okapat. Pocukrujeme a přelijeme pomerančovou pěnou.

Vinná pomerančová pěna
2

Šťávu vymačkáme, bílé víno přilijeme, abychom měli 200 ml tekutiny. Přidáme cukr a chvíli mícháme, aby se cukr rozpustil. Přidáme žloutky. Rozmícháme. Postavíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Nesmí se vařit, srazila by se.

3

Pozor: Pěnu děláme před podáváním, aby nám dlouho nestála.

Francouzský toust s pomerančovou pěnou
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.