Francouzská cibulačka

AlenaNapsala Alena    

Duben 1, 2017

Recept z francouzského 5chodového menu od naší Foodblogerky Aleny

Suroviny

500 g kuchyňské žluté cibule (můžete použít i bílou)

75 g másla

bobkový list (nebo i tymián)

100 ml suchého bílého vína

1 litr domácího kuřecího vývaru (nebo slepičího/hovězího)

sůl, pepř

Postup

Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Pomalu ji na másle restujeme asi 5 min. Přihodíme bobkový list. Snížíme plamen a restujeme, čím déle tím lépe – až 1 hodinu. Pokud se cibule přichytila, kápneme trochu vína a pokračujeme v restování. Toto můžeme zopakovat i několikrát. Po hodině přilijeme zbytek vína a ještě chvíli restujeme. Přidáme vývar a vaříme asi 20 min. Nakonec můžeme přidat ještě brandy, koňak, portské......

Já podávám polévku přecezenou se zapečenou francouzskou bagetkou se sýrem gouda.

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na