Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Fazole s uzenou rybou

SUROVINY

2 lžíce oleje olivového
1 cibule
1 řapík celeru
80 – 100 ml bílého vína
2 konzervY fazolí nejlépe cannelini 450g x 2
2 bobkové listy
350g uzené ryby
petržel, pažitka, celerová nať
sůl, pepř

POSTUP

Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík celeru a krátce orestujeme. Přidáme fazole, zalijeme vínem, vhodíme bobkový listy. Ohříváme chvilinku 3-5 min. Přihodíme kousky uzené ryby. Dochutíme solí, pepřem. Stáhneme ze sporáku. Vmícháme bylinky celerovou nať, petržel a pažitku.

PS: Tento recept jsem převzala z jednoho anglického pořadu o vaření. Uvařila, upravila, ochutnala a teď to vařím, když mám opravdu máslo času a hrooozně chvátám.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Večer si namočíme do vody všechny luštěniny (hrách, fazole, čočka). Musí být ponořené. Druhý den přidáme kroupy a přilijeme 1l vývaru...
Mléko s máslem dáme vařit, osolíme. Do vařícího nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud není těsto hladké a nelepí...
Změklé máslo, cukr a žloutky třeme (1/2 hodiny), my si vezmeme šlehač. Ze zbylých bílků ušleháme pevný sníh. (Do studeného...

RECEPTY