Fazole s uzenou rybou

Fazole s uzenou rybou
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 2 lžíce oleje olivového
 1 cibule
 1 řapík celeru
 80-100ml bílého vína
 2 konzervy fazolí (nejlépe cannelini 450g x 2)
 2 bobkové listy
 350g uzené ryby
 petržel, pažitka, celerová nať
 sůl, pepř

POSTUP:

Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík celeru a krátce orestujeme.

Přidáme fazole, zalijeme vínem, vhodíme bobkový listy. Ohříváme chvilinku 3-5 min. Přihodíme kousky uzené ryby. Dochutíme solí, pepřem. Stáhneme ze sporáku. Vmícháme bylinky celerovou nať, petržel a pažitku.

PS: Tento recept jsem převzala z jednoho anglického pořadu o vaření. Uvařila, upravila, ochutnala a teď to vařím, když mám opravdu málo času a hrooozně chvátám.

Suroviny

 2 lžíce oleje olivového
 1 cibule
 1 řapík celeru
 80-100ml bílého vína
 2 konzervy fazolí (nejlépe cannelini 450g x 2)
 2 bobkové listy
 350g uzené ryby
 petržel, pažitka, celerová nať
 sůl, pepř

Postup

1

Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík celeru a krátce orestujeme.

2

Přidáme fazole, zalijeme vínem, vhodíme bobkový listy. Ohříváme chvilinku 3-5 min. Přihodíme kousky uzené ryby. Dochutíme solí, pepřem. Stáhneme ze sporáku. Vmícháme bylinky celerovou nať, petržel a pažitku.

3

PS: Tento recept jsem převzala z jednoho anglického pořadu o vaření. Uvařila, upravila, ochutnala a teď to vařím, když mám opravdu málo času a hrooozně chvátám.

Fazole s uzenou rybou
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.