Ementálová pomazánka s ořechy

Ementálová pomazánka s ořechy

SUROVINY:

 100g ementálu
 100g jader vlašských ořechů
 100g másla
 mléko nebo smetana
 sůl

POSTUP:

Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr a umletá jádra ořechů. Dobře promícháme a podle potřeby zředíme mlékem nebo smetanou - také pokojové teploty! Mažeme na bílé pečivo. Můžeme ozdobit nasekanými ořechy.

PS: Kupte si kvalitní ementál, aby chuť pomazánky byla pěkně výrazná. S vlašskými ořechy je pomazánka prostě božská.

Suroviny

 100g ementálu
 100g jader vlašských ořechů
 100g másla
 mléko nebo smetana
 sůl

Postup

1

Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr a umletá jádra ořechů. Dobře promícháme a podle potřeby zředíme mlékem nebo smetanou - také pokojové teploty! Mažeme na bílé pečivo. Můžeme ozdobit nasekanými ořechy.

2

PS: Kupte si kvalitní ementál, aby chuť pomazánky byla pěkně výrazná. S vlašskými ořechy je pomazánka prostě božská.

Ementálová pomazánka s ořechy
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.