Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Dušené hovězí maso s třešněmi

SUROVINY

750g zadního hovězího maso (může být i kančí, nebo srnčí)
100g špeku
1 cibule
10 zrnek pepře
2 hřebíčky
2 bobkové listy
4 kuličky jalovce (nemusí být)
200ml octa
700ml vody
2 lžíce oleje
sůl

500g třešní
150g cukru
300ml červeného vína
2 lžíce škrobové moučky
2 lžíce studené vody
muškátový oříšek

POSTUP

Ocet s vodou a kořením svaříme a necháme vychladnout. Maso prošpikujeme slaninou a vložíme do hlubší mísy. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka. Zalijeme svařeným octem. Mísu zakryjeme pokličkou a necháme v chladničce uležet min 24 hodin(Já maso nakládám ve čtvrtek odpoledne k sobotnímu obědu). Během této doby maso několikrát obrátíme.

Opláchnuté, vypeckované třešně zasypeme cukrem. Necháme odležet 2-3 hodiny. Potom je zalijeme červeným vínem a dáme na 12 hodin do chladničky(V pátek připravím třešně.)

Maso vyjmeme z marinády, osušíme a na oleji zprudka ze všech stran opečeme.

Pak maso osolíme, dáme do pekáčku nebo hrnce. K němu přidáme cibuli a koření z marinády a zalijeme 150ml třešňové šťávy s vínem z naložených třešní. Pekáček nebo hrnec přiklopíme a při mírné teplotě v troubě nebo na sporáku maso udusíme do měkka. Občas maso obrátíme.

Měkké maso vyjmeme a šťávu přecedíme k zbylým třešním. Dáme vařit. Škrobovou moučku rozmícháme ve vodě a přilijeme k třešním. Povaříme minimálně 5 minut. Osolíme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Maso podáváme nakrájené na plátky, obložené horkými třešněmi a přilité třešňovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou krupicové noky (recept).

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rýži propláchneme v cedníku pod tekoucí vodou. Do kastrolu dáme mléko, kokosové mléko, cukr, grepovou kůru. Za stálého míchání uvaříme...
Celer a brambory uvaříme v osolenou vodě do měkka. Scedíme. Rozšťoucháme. Postupně přilíváme ohřátou smetanu a přidáváme máslo. Vařečkou nebo...
Kapustu dáme vařit do vývaru. Necháme uvařit doměkka. Kapustu vyjmeme a drobně nasekáme. Vývar si ponecháme a dáme do něj...

RECEPTY