Cuketový slaný koláč

KategorieRecept na4 porce

SUROVINY:

Těsto:
 100 g polohrubé mouky
 100 g jakékoli celozrnné mouky (můžete použít i bílou hladkou)
 100 g různých malých semínek (lněné, sezamové, mák, atd.)
 150 g rostlinného tuku (já používám Zlatou Hanou)
 špetka soli
 2 lžíce chladné vody
 2 lžíce olivového oleje
Náplň:
 350 g cukety
 200 g sýra čedar, gouda, ementál ...
 100 ml smetany
 sůl, pepř

POSTUP:

Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále a necháme odpočinout v lednici cca 20min. Potom těsto vyválíme a přeneseme do formy, vytvarujeme okraje.

Cuketu i sýr nahrubo nastrouháme, společně promícháme, podle chuti osolíme a lehce opepříme. 

Připravíme si koláčovou formu cca 26 cm. Na těsto rozprostřeme směs cukety a sýra a zalijeme rovnoměrně smetanou.

Dáme péct do vyhřáté trouby 180°C na 30 - 40 minut.

Suroviny

Těsto:
 100 g polohrubé mouky
 100 g jakékoli celozrnné mouky (můžete použít i bílou hladkou)
 100 g různých malých semínek (lněné, sezamové, mák, atd.)
 150 g rostlinného tuku (já používám Zlatou Hanou)
 špetka soli
 2 lžíce chladné vody
 2 lžíce olivového oleje
Náplň:
 350 g cukety
 200 g sýra čedar, gouda, ementál ...
 100 ml smetany
 sůl, pepř

Postup

1

Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále a necháme odpočinout v lednici cca 20min. Potom těsto vyválíme a přeneseme do formy, vytvarujeme okraje.

2

Cuketu i sýr nahrubo nastrouháme, společně promícháme, podle chuti osolíme a lehce opepříme. 

3

Připravíme si koláčovou formu cca 26 cm. Na těsto rozprostřeme směs cukety a sýra a zalijeme rovnoměrně smetanou.

4

Dáme péct do vyhřáté trouby 180°C na 30 - 40 minut.

Cuketový slaný koláč
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.