Créme brulée (pomerančovo-zázvorový)

KategorieCuisineRecept na4 porce

SUROVINY:

 500 ml plnotučného mléka
 500 ml smetany ke šlehání
 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrabaný
 3 velká vejce
 5 z velkých vajec
 175 g krupicového cukru
 25 g třtinového cukru na posypání povrchu krému
 špetka soli
 špetka pomerančové kůry a špetka zázvoru (vše sušené a umleté)

POSTUP:

Mléko a smetanu přivedeme k varu, přidáme semínka i zbytek lusku, pomerančovou kůru a zázvor do kastrůlku. Odstavíme a necháme asi 45 min louhovat.

Vejce a žloutky ušleháme s cukrem a špetkou soli do krémova. Postupně přiléváme přes cedníček do ušlehaných vajec mléko se smetanou a šleháme. Směs nalijeme do mělkých zapékacích misek. Misky postavíme do plechu s horkou vodou (voda by měla sahat asi tak do poloviny mističek). V troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 40 min. Krém by měl zůstat v prostředku takový třaslavý.

Krém necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním créme brulée posypeme lehce cukrem, nejlépe třtinovým, a zkaramelizujte ho. (buď pomocí pistole, nebo pod grilem)

Suroviny

 500 ml plnotučného mléka
 500 ml smetany ke šlehání
 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrabaný
 3 velká vejce
 5 z velkých vajec
 175 g krupicového cukru
 25 g třtinového cukru na posypání povrchu krému
 špetka soli
 špetka pomerančové kůry a špetka zázvoru (vše sušené a umleté)

Postup

1

Mléko a smetanu přivedeme k varu, přidáme semínka i zbytek lusku, pomerančovou kůru a zázvor do kastrůlku. Odstavíme a necháme asi 45 min louhovat.

2
3

Vejce a žloutky ušleháme s cukrem a špetkou soli do krémova. Postupně přiléváme přes cedníček do ušlehaných vajec mléko se smetanou a šleháme. Směs nalijeme do mělkých zapékacích misek. Misky postavíme do plechu s horkou vodou (voda by měla sahat asi tak do poloviny mističek). V troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 40 min. Krém by měl zůstat v prostředku takový třaslavý.

4
5

Krém necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním créme brulée posypeme lehce cukrem, nejlépe třtinovým, a zkaramelizujte ho. (buď pomocí pistole, nebo pod grilem)

6
7

Créme brulée (pomerančovo-zázvorový)
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.