Čočkový salát s vlašskými ořechy

Napsala Alena  ,

17 prosince, 2020

Suroviny

4 hrsti čočky

2 rajčata nebo 4 cherry rajčátka

1 puk salátu římského (nebo můžete použít i ledový nebo lollo)

2 jarní cibulky

50g nasekaných vlašských ořechů

4 lžíce oleje (ořechového, olivového, pistáciového)

2 lžičky octa (vinného, jablečného, cherry jak máte rádi)

sůl a pepř

Postup

Čočku uvaříme dle návodu. Můžeme použít zelenou, žlutou, černou i červenou je to na vaší chuti. Scedíme. Zeleninu nakrájíme najemno, dáme do mísy. Přisypeme čočku. Promícháme. Olej s octem promícháme. Nejlépe to jde ve skleničce s víčkem, kterou intenzivně protřepeme. Osolíme a opepříme. A ještě jednou protřepeme. Ochutnáme, když se Vám to zdá moc kyselé, můžete přidat trochu medu. Nalijeme do mísy a vše opatrně promícháme

PS: Nový rok, to je čočka a uzené. Tak vyzkoušejte tento recept. Nebo najdete na stránkách uzené s meruňkovým džemem a jablky (viz recepty). Jen tam nepřidáte brambory. Po upečení tu výbornou šťávu s jablky zamícháte do uvařené čočky.

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.