SUROVINY:
POSTUP:
Na vále všechny ingredience zpracujeme až je těsto krásně vláčné a hladké. Těsto zabalíme do folie a necháme v lednici asi hodinu chladit.
Odpočinuté těsto vyválíme na posypaném vále na placku. Přeneseme do koláčové formy (Já dávám na dno pečící papír) a jemně přimáčkneme do formy, dotvarujeme prsty okraje a přebytečné těsto odstraníme.(Já přejedu po formě válečkem a ono se přes okraje prořízne a mám krásně zarovnáno.)
Vejce, žloutky a cukr našleháme metlou, aby se cukr rozpustil. Přidáme vymačkanou citronovou šťávu, kůru a smetanu. Řádně promícháme. Koláč jen povytáhneme z trouby – necháme na mřížce a náplň na něj nalijeme. (Pokud byste koláč vyndali z trouby a náplň nalili mimo, pak se sním špatně manipuluje.) Zasuneme zpátky do trouby a pečeme asi 25 – 30 minut. Nechte vychladnout a podávejte. Výborně chutná i další dny. Protože nám zbyly bílky mužeme na koláč připravit ještě bílkové bezé, ale je výborný i bez sněhu.
Z bílku našleháme pevný sníh a všleháme cukr. Na upečený koláč ozdobně naneseme a buď rychle zapečeme pod grilem, nebo opálíme opalovací pistolí.(Koláč pod grilem hlídejte, je to hned!)
Suroviny
Postup
Na vále všechny ingredience zpracujeme až je těsto krásně vláčné a hladké. Těsto zabalíme do folie a necháme v lednici asi hodinu chladit.
Odpočinuté těsto vyválíme na posypaném vále na placku. Přeneseme do koláčové formy (Já dávám na dno pečící papír) a jemně přimáčkneme do formy, dotvarujeme prsty okraje a přebytečné těsto odstraníme.(Já přejedu po formě válečkem a ono se přes okraje prořízne a mám krásně zarovnáno.)
Vejce, žloutky a cukr našleháme metlou, aby se cukr rozpustil. Přidáme vymačkanou citronovou šťávu, kůru a smetanu. Řádně promícháme. Koláč jen povytáhneme z trouby – necháme na mřížce a náplň na něj nalijeme. (Pokud byste koláč vyndali z trouby a náplň nalili mimo, pak se sním špatně manipuluje.) Zasuneme zpátky do trouby a pečeme asi 25 – 30 minut. Nechte vychladnout a podávejte. Výborně chutná i další dny. Protože nám zbyly bílky mužeme na koláč připravit ještě bílkové bezé, ale je výborný i bez sněhu.
Z bílku našleháme pevný sníh a všleháme cukr. Na upečený koláč ozdobně naneseme a buď rychle zapečeme pod grilem, nebo opálíme opalovací pistolí.(Koláč pod grilem hlídejte, je to hned!)