Červené kari s krůtími kuličkami

Červené kari s krůtími kuličkami
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 1 balení červeného kari (50g)
 2 lžíce oleje
 1/2 lžíčky skořice
 1 lžíčka zázvoru mletý sušený
 1 konzerva kokosového mléka
 1 konzerva rajčat na kousky
 1 konzerva cizrny
 350g tykve, batátů, dýně apod.
 2 lžíčky medu
 svazek koriandru
 600g krůtího masa
 1 menší cibule

POSTUP:

Krůtí maso umeleme, osolíme, opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Vše řádně promneme, nejlépe to jde rukou. Vytvoříme kuličky.

Do woku dáme olej a kuličky zprudka orestujeme. Vyndáme. Pokud se nám zdá, že zbylo v pánvi málo oleje, přidáme 1 lžíci. Na olej dáme kari pastu a zarestujeme. Přihodíme nakrájenou na kostičky dýni, tykev, batáty a párkrát je obrátíme, aby se obalily v kari. Potom je posypeme skořicí a zázvorem a smažíme asi 2 min.

Zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme rajčata a scezenou cizrnu. Zalijeme vývar a potom přidáme med. Vhodíme krůtí kuličky a vaříme 20 min. Podáváme s rýží a sypeme koriandrem.

PS: Pokud se Vám nechtějí dělat kuličky z mletého masa, tak prostě krůtí maso nakrájejte na nudličky. Skvělé zimní jídlo a rychlé. Pokud máte rádi thajskou kuchyni, tak se vyplatí mít doma při ruce kari pasty (zelenou, červenou) a kokosové mléko. To je základ. A potom přihazujete jen to, co máte rádi. V thajské kuchyni by se v jídle měli objevit všechny základní chutě – slaná, sladká, pálivá, kyselá a potom velká hromada koriandru.

Suroviny

 1 balení červeného kari (50g)
 2 lžíce oleje
 1/2 lžíčky skořice
 1 lžíčka zázvoru mletý sušený
 1 konzerva kokosového mléka
 1 konzerva rajčat na kousky
 1 konzerva cizrny
 350g tykve, batátů, dýně apod.
 2 lžíčky medu
 svazek koriandru
 600g krůtího masa
 1 menší cibule

Postup

1

Krůtí maso umeleme, osolíme, opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Vše řádně promneme, nejlépe to jde rukou. Vytvoříme kuličky.

2

Do woku dáme olej a kuličky zprudka orestujeme. Vyndáme. Pokud se nám zdá, že zbylo v pánvi málo oleje, přidáme 1 lžíci. Na olej dáme kari pastu a zarestujeme. Přihodíme nakrájenou na kostičky dýni, tykev, batáty a párkrát je obrátíme, aby se obalily v kari. Potom je posypeme skořicí a zázvorem a smažíme asi 2 min.

3

Zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme rajčata a scezenou cizrnu. Zalijeme vývar a potom přidáme med. Vhodíme krůtí kuličky a vaříme 20 min. Podáváme s rýží a sypeme koriandrem.

4

PS: Pokud se Vám nechtějí dělat kuličky z mletého masa, tak prostě krůtí maso nakrájejte na nudličky. Skvělé zimní jídlo a rychlé. Pokud máte rádi thajskou kuchyni, tak se vyplatí mít doma při ruce kari pasty (zelenou, červenou) a kokosové mléko. To je základ. A potom přihazujete jen to, co máte rádi. V thajské kuchyni by se v jídle měli objevit všechny základní chutě – slaná, sladká, pálivá, kyselá a potom velká hromada koriandru.

Červené kari s krůtími kuličkami
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.