Červená kuřecí polévka (adventní)

KategorieRecept na4 porce

SUROVINY:

 150g sušených brusinek
 koňak, whisky nebo rum
 3 syrové červená řepy
 1 velká červená cibule
 2 lžíce oleje
 1 pomeranč kůra i šťáva
 špetka mletého hřebíčku
 150ml zakysané smetany
 sůl, pepř

POSTUP:

Brusinky si naložíme do alkoholu. Řepu a cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme olej, na kterém orestujeme cibuli a řepu asi 10 min, přidáme naložené brusinky i s alkoholem a pomerančovou šťávu, kůru a okořeníme hřebíčkem. Restujeme asi 2 min. Zalijeme vývarem, vaříme do změknutí. Ochutíme solí, pepřem. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme se zakysanou smetanou a kuřecím masem z vývaru.

PS: Doma této polévce říkáme adventní. Za prvé jí vařím většinou v době adventní a za druhé obsahuje pro mne takové vánoční ingredience – pomeranč, brusinky, hřebíček.

Suroviny

 150g sušených brusinek
 koňak, whisky nebo rum
 3 syrové červená řepy
 1 velká červená cibule
 2 lžíce oleje
 1 pomeranč kůra i šťáva
 špetka mletého hřebíčku
 150ml zakysané smetany
 sůl, pepř

Postup

1

Brusinky si naložíme do alkoholu. Řepu a cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme olej, na kterém orestujeme cibuli a řepu asi 10 min, přidáme naložené brusinky i s alkoholem a pomerančovou šťávu, kůru a okořeníme hřebíčkem. Restujeme asi 2 min. Zalijeme vývarem, vaříme do změknutí. Ochutíme solí, pepřem. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme se zakysanou smetanou a kuřecím masem z vývaru.

2

PS: Doma této polévce říkáme adventní. Za prvé jí vařím většinou v době adventní a za druhé obsahuje pro mne takové vánoční ingredience – pomeranč, brusinky, hřebíček.

Červená kuřecí polévka (adventní)
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.