Čedarovo-křenová pomazánka

Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 200g čedaru
 1 lžíce majonézy
 2 lžíce zakysané smetany
 1 lžička hořčice plnotučné
 1 cibule
 1-2 lžíce nastrouhaného křenu
 špetka soli

POSTUP:

Nastrouháme čedar a křen. Pokrájíme nadrobno cibuli. V misce rozmícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a sůl. Přidáme sýr a křen, zamícháme. Mažeme na pečivo. Můžeme ozdobit zeleninou a vejcem natvrdo (viz Jak nato)

Tip: Tato pomazánka je též dobrá z ementálu.

PS: Křen se v poslední době moc v kuchyni nepoužívá a je to veliká škoda, protože je moc zdraví - celkově posiluje organismus, je vhodný při rekonvalescenci, má desinfekční účinky,  příznivě ovlivňuje zažívání, látkovou výměnu atd. proto se snažím do jídel ho různě propašovat. Tady se to myslím povedlo (jemnost versus štiplavost křenu)

Suroviny

 200g čedaru
 1 lžíce majonézy
 2 lžíce zakysané smetany
 1 lžička hořčice plnotučné
 1 cibule
 1-2 lžíce nastrouhaného křenu
 špetka soli

Postup

1

Nastrouháme čedar a křen. Pokrájíme nadrobno cibuli. V misce rozmícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a sůl. Přidáme sýr a křen, zamícháme. Mažeme na pečivo. Můžeme ozdobit zeleninou a vejcem natvrdo (viz Jak nato)

2

Tip: Tato pomazánka je též dobrá z ementálu.

3

PS: Křen se v poslední době moc v kuchyni nepoužívá a je to veliká škoda, protože je moc zdraví - celkově posiluje organismus, je vhodný při rekonvalescenci, má desinfekční účinky,  příznivě ovlivňuje zažívání, látkovou výměnu atd. proto se snažím do jídel ho různě propašovat. Tady se to myslím povedlo (jemnost versus štiplavost křenu)

Čedarovo-křenová pomazánka
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.