Čedarovo-křenová pomazánka

Napsala Alena  ,

10 prosince, 2020

Suroviny

200g čedaru

1 lžíce majonézy

2 lžíce zakysané smetany

1 lžička hořčice plnotučné

1 cibule

1-2 lžíce nastrouhaného křenu

špetka soli

Postup

Nastrouháme čedar a křen. Pokrájíme nadrobno cibuli. V misce rozmícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a sůl. Přidáme sýr a křen, zamícháme. Mažeme na pečivo. Můžeme ozdobit zeleninou a vejcem natvrdo (viz Jak nato)

Tip: Tato pomazánka je též dobrá z ementálu.

PS: Křen se v poslední době moc v kuchyni nepoužívá a je to veliká škoda, protože je moc zdraví - celkově posiluje organismus, je vhodný při rekonvalescenci, má desinfekční účinky,  příznivě ovlivňuje zažívání, látkovou výměnu atd. proto se snažím do jídel ho různě propašovat. Tady se to myslím povedlo (jemnost versus štiplavost křenu)

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.