Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Čedarovo-křenová pomazánka

SUROVINY

200 g čedaru
1 lžíce majonézy
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička hořčice plnotučné
1 cibule
1 – 2 lžíce nastrouhaného křenu
špetka soli

POSTUP

Nastrouháme čedar a křen. Pokrájíme nadrobno cibuli. V misce rozmícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a sůl. Přidáme sýr a křen, zamícháme. Mažeme na pečivo. Můžeme ozdobit zeleninou a vejcem natvrdo (viz Jak nato)

Tip: Tato pomazánka je též dobrá z ementálu.

PS: Křen se v poslední době moc v kuchyni nepoužívá a je to veliká škoda, protože je moc zdraví – celkově posiluje organismus, je vhodný při rekonvalescenci, má desinfekční účinky,  příznivě ovlivňuje zažívání, látkovou výměnu atd. proto se snažím do jídel ho různě propašovat. Tady se to myslím povedlo (jemnost versus štiplavost křenu)

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žloutky našleháme s cukrem a s pomerančovou šťávou a kůrou. Našleháme bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Do žloutkové pěny přidáme postupně...
Brusinky si naložíme do alkoholu. Řepu a cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme olej, na kterém orestujeme cibuli a řepu...
Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Vaříme do změknutí asi 1-2 hodiny. Potom jazyky vyndáme a...

RECEPTY