Bůček pečený se šalvějí

Bůček pečený se šalvějí
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 1 palice česneku
 1 kg bůčku
 sůl, pepř
 2 špetky šalvěje
 150 ml vody

POSTUP:

1 palici česneku rozkrojíme celou na půl. Kůži na bůčku nařežeme. Bůček řádně prosolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Vše pořádně zapracujeme do masa. Dáme do pekáče, zalijeme vodou. Pečeme při 180°C asi hodinu přiklopené, dokud není maso měkké. Potom odklopíme a opečeme kůrčičku, aby byla zlatavá a křupavá.

Je zima. (to je objev, že?) A proto si můžeme dovolit něco tučnějšího a přihodíme si k tomu něco super zdravého. A když si k tomu ještě nastrouháte křen s pomeranči, tak to bude nakonec super zdravé jídlo.

Suroviny

 1 palice česneku
 1 kg bůčku
 sůl, pepř
 2 špetky šalvěje
 150 ml vody

Postup

1

1 palici česneku rozkrojíme celou na půl. Kůži na bůčku nařežeme. Bůček řádně prosolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Vše pořádně zapracujeme do masa. Dáme do pekáče, zalijeme vodou. Pečeme při 180°C asi hodinu přiklopené, dokud není maso měkké. Potom odklopíme a opečeme kůrčičku, aby byla zlatavá a křupavá.

2

Je zima. (to je objev, že?) A proto si můžeme dovolit něco tučnějšího a přihodíme si k tomu něco super zdravého. A když si k tomu ještě nastrouháte křen s pomeranči, tak to bude nakonec super zdravé jídlo.

Bůček pečený se šalvějí
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.