Bramborová pánev

Bramborová pánev

SUROVINY:

 1 kg brambor vařených ve slupce
 2 červené cibule
 200g prorostlého domácího špeku
 6 lžic másla nejlépe přepuštěného
 Sůl, pepř
 Svazek petrželky
 2 lžíce nakládaných pampelišek nebo kaparů(nemusí být)

POSTUP:

Brambory uvaříme (nejlépe den předem). Oloupeme je. Rozkrájíme na osminky – měsíčky. Cibuli nakrájíme na kolečka a špek na kostičky či proužky. V horkém másle opečeme brambory do zlatova.

Vyndáme brambory a přihodíme cibuli se špekem. Vše opečeme. K tomu přihodíme zpět brambory a prohodíme. Osolíme, opeříme. Na talíři posypeme okapanými pampeliškami nebo kaparami a pažitkou. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.

Skvělá večeře na chalupu - málo ingrediencí, které se vždy v kuchyni najdou.

Suroviny

 1 kg brambor vařených ve slupce
 2 červené cibule
 200g prorostlého domácího špeku
 6 lžic másla nejlépe přepuštěného
 Sůl, pepř
 Svazek petrželky
 2 lžíce nakládaných pampelišek nebo kaparů(nemusí být)

Postup

1

Brambory uvaříme (nejlépe den předem). Oloupeme je. Rozkrájíme na osminky – měsíčky. Cibuli nakrájíme na kolečka a špek na kostičky či proužky. V horkém másle opečeme brambory do zlatova.

2

Vyndáme brambory a přihodíme cibuli se špekem. Vše opečeme. K tomu přihodíme zpět brambory a prohodíme. Osolíme, opeříme. Na talíři posypeme okapanými pampeliškami nebo kaparami a pažitkou. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.

3

Skvělá večeře na chalupu - málo ingrediencí, které se vždy v kuchyni najdou.

Bramborová pánev
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.