Bílkové noky s ostružinovým pyré

Bílkové noky s ostružinovým pyré

SUROVINY:

 2 bílky
 50g cukru krupice
 200g ostružin
 70g moučkového cukru
 4 tobolky kardamomu
 lístky máty

POSTUP:

Z bílků ušleháme polotuhý sníh a postupně přidáváme cukr, až vznikne tuhý, pevný sníh. Kávovými lžičkami namočenými ve vodě vykrajujeme noky, které dáváme do vroucí vody a vaříme asi 5 min. Otáčíme.

Ostružiny rozmačkáme (rozmixujeme) s cukrem. Tobolky kardamomu otevřeme a semínka rozdrtíme. Zamícháme do ostružinového pyré. (Já nemám ráda zrníčka, tak pyré ještě přepasíruji)

Na talíř dáme pyré na něj noky a ozdobíme celými ostružinami a lístky máty.

Tip: Pyré můžete udělat i z ostružinového džemu SingleFood. Jen ho trochu naředíme vodou, pro dospělé nějakým alkoholem a rozmixujeme. Přidáme kardamom.

Suroviny

 2 bílky
 50g cukru krupice
 200g ostružin
 70g moučkového cukru
 4 tobolky kardamomu
 lístky máty

Postup

1

Z bílků ušleháme polotuhý sníh a postupně přidáváme cukr, až vznikne tuhý, pevný sníh. Kávovými lžičkami namočenými ve vodě vykrajujeme noky, které dáváme do vroucí vody a vaříme asi 5 min. Otáčíme.

2

Ostružiny rozmačkáme (rozmixujeme) s cukrem. Tobolky kardamomu otevřeme a semínka rozdrtíme. Zamícháme do ostružinového pyré. (Já nemám ráda zrníčka, tak pyré ještě přepasíruji)

3

Na talíř dáme pyré na něj noky a ozdobíme celými ostružinami a lístky máty.

4

Tip: Pyré můžete udělat i z ostružinového džemu SingleFood. Jen ho trochu naředíme vodou, pro dospělé nějakým alkoholem a rozmixujeme. Přidáme kardamom.

Bílkové noky s ostružinovým pyré
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.