Bábovka se svařeným vínem a vínovou polevou

SUROVINY:

Svařené víno:
 75ml červeného vína
 2 polévkové lžíce citronové šťávy
 2ks celé skořice
 10 hřebíčků
 1 polévková lžíce cukru
 nastrouhaná kůra z ½ citronu
Těsto:
 200g másla
 200g cukru
 4 vejce
 200g hladké mouky
 2 lžičky prášku do pečiva
 50g strouhané čokolády
Poleva:
 250g moučkového cukru
 3 lžíce červeného vína

POSTUP:

Svařené víno:

Vše svaříme a necháme vychladnout.

Těsto:

Změklé máslo utřeme s cukrem, (nejlépe to jde šlehačem) do krásného hladkého krému. Postupně zašleháváme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme svařené přecezené víno. Řádně promícháme. Přisypeme čokoládu. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě180°C asi 50 min.

Bábovku necháme vychladnout, poté ji vyklopíme a polijeme polevou.

Poleva:

Vše umícháme do hladké polevy.

Suroviny

Svařené víno:
 75ml červeného vína
 2 polévkové lžíce citronové šťávy
 2ks celé skořice
 10 hřebíčků
 1 polévková lžíce cukru
 nastrouhaná kůra z ½ citronu
Těsto:
 200g másla
 200g cukru
 4 vejce
 200g hladké mouky
 2 lžičky prášku do pečiva
 50g strouhané čokolády
Poleva:
 250g moučkového cukru
 3 lžíce červeného vína

Postup

Svařené víno:
1

Vše svaříme a necháme vychladnout.

Těsto:
2

Změklé máslo utřeme s cukrem, (nejlépe to jde šlehačem) do krásného hladkého krému. Postupně zašleháváme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme svařené přecezené víno. Řádně promícháme. Přisypeme čokoládu. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě180°C asi 50 min.

3

Bábovku necháme vychladnout, poté ji vyklopíme a polijeme polevou.

Poleva:
4

Vše umícháme do hladké polevy.

Bábovka se svařeným vínem a vínovou polevou
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Jeden komentář na “Bábovka se svařeným vínem a vínovou polevou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.