Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Zkusila jsem vyměnit v bramborovém salátu brambory za fazole. Je to moc dobré a rychlé.
3 konzervy fazolí (1 konzerva = 410g, čistá váha cca 250g)
3 jarní cibulky
5 kyselých okurek
4 vajíčka
2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžíce slunečnicového olej
2 lžíce okurkového nálevu
sůl, pepř
ocet
Konzervy vylejeme do sítka a fazole pořádně propláchneme. Necháme okapat. Uvaříme vajíčka natvrdo – viz Jak na to. Uděláme zálivku z okurkového nálevu, oleje, hořčice, soli a pepře. Všechny ingredience dáme do uzavíratelné skleničky a hezky protřepeme a až vznikne spojená emulze.
Do mísy dáme propláchnuté fazole. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, okurky a vajíčka. Zálivku nalijeme na fazole. Necháme chvilinku odležet. Pokud se nám salát zdá málo kyselý, přidáme ocet.
PS: Salát můžeme také připravit ze sušených fazolí. Fazole namočíme přes noc. Druhý den slijeme, dáme novou vodu a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a dáme do mísy. Potom postupujeme úplně stejně.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved