Salát z fazolí

Zkusila jsem vyměnit v bramborovém salátu brambory za fazole. Je to moc dobré a rychlé.

SUROVINY

3 konzervy fazolí (1 konzerva = 410g, čistá váha cca 250g)
3 jarní cibulky
5 kyselých okurek
4 vajíčka
2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžíce slunečnicového olej
2 lžíce okurkového nálevu
sůl, pepř
ocet

Shrnutí

POSTUP

Konzervy vylejeme do sítka a fazole pořádně propláchneme. Necháme okapat. Uvaříme vajíčka natvrdo – viz Jak na to. Uděláme zálivku z okurkového nálevu, oleje, hořčice, soli a pepře. Všechny ingredience dáme do uzavíratelné skleničky a hezky protřepeme a až vznikne spojená emulze.

Do mísy dáme propláchnuté fazole. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, okurky a vajíčka. Zálivku nalijeme na fazole. Necháme chvilinku odležet. Pokud se nám salát zdá málo kyselý, přidáme ocet.

PS: Salát můžeme také připravit ze sušených fazolí. Fazole namočíme přes noc. Druhý den slijeme, dáme novou vodu a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a dáme do mísy. Potom postupujeme úplně stejně.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto. Necháme odležet, můžeme i přes noc. Chřest nakrájíme na...
1 palici česneku rozkrojíme celou na půl (foto). Kůži na bůčku nařežeme. Bůček řádně prosolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Vše...
Do hrnce dáme olej, přidáme šalotku nakrájenou najemno a restujeme, jen aby cibulka zesklovatěla. Přisypeme rýži a opečeme ji do...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na 70g másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na kostičky nekrájené brambory a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a vaříme...
Maso osolíme a opepříme. Brambory, žampiony, cibuli a cuketu nakrájíme na kolečka. Remosku vytřeme olejem. Poklademe polovinou brambor, cukety, cibule...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Kvašené limonády jsou jedním z nejlepších způsobů, jak si užít přírodní osvěžení, které je nejen chutné, ale i zdravé. Díky...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x