Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Salát z fazolí

Zkusila jsem vyměnit v bramborovém salátu brambory za fazole. Je to moc dobré a rychlé.

SUROVINY

3 konzervy fazolí (1 konzerva = 410g, čistá váha cca 250g)
3 jarní cibulky
5 kyselých okurek
4 vajíčka
2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžíce slunečnicového olej
2 lžíce okurkového nálevu
sůl, pepř
ocet

POSTUP

Konzervy vylejeme do sítka a fazole pořádně propláchneme. Necháme okapat. Uvaříme vajíčka natvrdo – viz Jak na to. Uděláme zálivku z okurkového nálevu, oleje, hořčice, soli a pepře. Všechny ingredience dáme do uzavíratelné skleničky a hezky protřepeme a až vznikne spojená emulze.

Do mísy dáme propláchnuté fazole. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, okurky a vajíčka. Zálivku nalijeme na fazole. Necháme chvilinku odležet. Pokud se nám salát zdá málo kyselý, přidáme ocet.

PS: Salát můžeme také připravit ze sušených fazolí. Fazole namočíme přes noc. Druhý den slijeme, dáme novou vodu a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a dáme do mísy. Potom postupujeme úplně stejně.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Tvaroh, smetanu a cukr našleháme do hladkého krému. Jahody očistíme a nakrájíme. Můžeme si schovat nějaké hezké plody na vrch na...
Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto. Necháme odležet, můžeme i přes noc. Chřest nakrájíme na...
Změklé máslo dáme do mixéru a našleháme do pěny. Přidáme tvaroh a vše našleháme. Pokud se Vám zdá pomazánka velice tuhá...

RECEPTY