Bramborový salát s ředkvičkami

SUROVINY:

1kg brambor
100g anglické slaniny
100ml masového vývaru
1 cibule
4 kyselé okurky
1 lžíce hořčice
½ lžičky medu
sůl, pepř
3 lžíce jablečného octa
5 lžic oleje
svazek ředkviček
svazek divoké nebo obyčejné pažitky

POSTUP:

Uvaříme brambory. Oloupeme a necháme vychladnout.

Slaninu nakrájenou na kostičky necháme na pánvičce vyškvařit. Přidáme brambory na plátky a zalijeme vývarem. Necháme projít varem.

Hořčici, med, sůl, pepř, ocet a olej našleháme do emulze, přidáme cibuli a okurky, nakrájené najemno. Na vychladlé brambory nalijeme emulzi s cibulí a okurkami. Necháme odležet asi 30 min. 

Nakonec do salátu přidáme nakrájené ředkvičky na kolečka a nasekanou pažitku.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK