Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bramborový salát s ředkvičkami

SUROVINY

1kg brambor
100g anglické slaniny
100ml masového vývaru
1 cibule
4 kyselé okurky
1 lžíce hořčice
½ lžičky medu
sůl, pepř
3 lžíce jablečného octa
5 lžic oleje
svazek ředkviček
svazek divoké nebo obyčejné pažitky

POSTUP

Uvaříme brambory. Oloupeme a necháme vychladnout.

Slaninu nakrájenou na kostičky necháme na pánvičce vyškvařit. Přidáme brambory na plátky a zalijeme vývarem. Necháme projít varem.

Hořčici, med, sůl, pepř, ocet a olej našleháme do emulze, přidáme cibuli a okurky, nakrájené najemno. Na vychladlé brambory nalijeme emulzi s cibulí a okurkami. Necháme odležet asi 30 min. 

Nakonec do salátu přidáme nakrájené ředkvičky na kolečka a nasekanou pažitku.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Hrách necháme přes noc namočený. Druhý den vodu slijeme, napustíme novou vodu a hrách dáme vařit do měkka cca 45 –...
S přípravou téhle buchty určitě rády pomohou vaše děti. Všechny ingredience na těsto zpracujeme buď v míse, nebo na vále, či v robotu....
Veku nebo tousťák namočíme mlékem. Přidáme ořechy, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a řádně rozmixujeme. Do hladké hmoty opatrně přidáváme olej a cit....

RECEPTY