1kg brambor
100g anglické slaniny
100ml masového vývaru
1 cibule
4 kyselé okurky
1 lžíce hořčice
½ lžičky medu
sůl, pepř
3 lžíce jablečného octa
5 lžic oleje
svazek ředkviček
svazek divoké nebo obyčejné pažitky
Uvaříme brambory. Oloupeme a necháme vychladnout.
Slaninu nakrájenou na kostičky necháme na pánvičce vyškvařit. Přidáme brambory na plátky a zalijeme vývarem. Necháme projít varem.
Hořčici, med, sůl, pepř, ocet a olej našleháme do emulze, přidáme cibuli a okurky, nakrájené najemno. Na vychladlé brambory nalijeme emulzi s cibulí a okurkami. Necháme odležet asi 30 min.
Nakonec do salátu přidáme nakrájené ředkvičky na kolečka a nasekanou pažitku.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved