Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka z odřezků chřestu

Máte rádi chřest a často si ho děláte? Tak Vám zbývá mnoho odpadu z chřestu – slupky, konce, někdy stonky. Já toto vše uchovávám v mrazáku, a když toho mám asi tak ½ kila udělám chřestovou polévku.

SUROVINY

400g – 500g odřezků z chřestů
500 ml vody
2 menší brambory
asi 6 – 8 chřestů
40g másla
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
100ml smetany

POSTUP

Nejdříve si připravíme z odřezků chřestu, brambor a vody vývar. Nezapomeňte přihodit konce od nového chřestu.

Vaříme asi 30 – 45 min. Rozmichujeme a propasírujeme.

Z nového chřestu si odkrojíme hlavičky na ozdobu. Já je mám ráda úplně syrové.

Stonky chřestu nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme máslo a orestujeme nakrájené stonky chřestu. Zasypeme moukou a restujeme na světlou jíšku.

Zalijeme připraveným vývarem. Osolíme, opepříme. Povaříme asi 20 min.

Můžeme zjemnit smetanou, ale není to nutné.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Veku nebo tousťák namočíme mlékem. Přidáme ořechy, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a řádně rozmixujeme. Do hladké hmoty opatrně přidáváme olej a cit....
Šťávu z citronu, olej, med a víno pořádně promícháme. Jde to nejlépe v uzavřené dózičce nebo skleničce. Naporcované kuře dáme do pekáčku...
Piškotovou roládu upečeme dle základního receptu, viz jak na to. Necháme vychladnout. Našleháme šlehačku s cukrem dotuha. Roládu rozvineme, namažeme tenkou vrstvou džemu. Na...

RECEPTY