Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Máte rádi chřest a často si ho děláte? Tak Vám zbývá mnoho odpadu z chřestu – slupky, konce, někdy stonky. Já toto vše uchovávám v mrazáku, a když toho mám asi tak ½ kila udělám chřestovou polévku.
400g – 500g odřezků z chřestů
500 ml vody
2 menší brambory
asi 6 – 8 chřestů
40g másla
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
100ml smetany
Nejdříve si připravíme z odřezků chřestu, brambor a vody vývar. Nezapomeňte přihodit konce od nového chřestu.
Vaříme asi 30 – 45 min. Rozmichujeme a propasírujeme.
Z nového chřestu si odkrojíme hlavičky na ozdobu. Já je mám ráda úplně syrové.
Stonky chřestu nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme máslo a orestujeme nakrájené stonky chřestu. Zasypeme moukou a restujeme na světlou jíšku.
Zalijeme připraveným vývarem. Osolíme, opepříme. Povaříme asi 20 min.
Můžeme zjemnit smetanou, ale není to nutné.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved