Smažené obalované kotlety

SUROVINY:

4 kotlety
1-2 vejce dle velikosti
1 lžička dijonské hořčice
½ lžičky oregana – dobromyslu
100g strouhanky
2 lžíce nastrouhaného parmazánu

Olej na smažení

POSTUP:

Kotlety můžete nechat s kostí anebo ji odříznout. Kotlety vložíme mezi dva kusy potravinářské folie a jemně rozklepeme. Vejce rozšleháme s hořčicí, oreganem, solí, pepřem. Kotletu obalíme ve vejcích a potom ve strouhance, kterou jsme smíchali s parmazánem. Kotlety necháme trochu oschnout a smažíme asi 5-7 min na každé straně.

PS: Moc smažených jídel na blogu nemám. Ne, že bych neměla ráda řízek s bramborovým salátem, nebo obalovaný květák s okurkovým salátem. Mňam. Ale nesnáším obalování! Občas si vypomůžu zavřenými krabičkami a protřepáváním, nebo donutím syny pod slibem dobrého pokrmu, anebo musím mít na jídlo opravdu velkou chuť, aby mě to vybičovalo k smažení.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK