Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Smažené obalované kotlety

SUROVINY

4 kotlety
1-2 vejce dle velikosti
1 lžička dijonské hořčice
½ lžičky oregana – dobromyslu
100g strouhanky
2 lžíce nastrouhaného parmazánu

Olej na smažení

POSTUP

Kotlety můžete nechat s kostí anebo ji odříznout. Kotlety vložíme mezi dva kusy potravinářské folie a jemně rozklepeme. Vejce rozšleháme s hořčicí, oreganem, solí, pepřem. Kotletu obalíme ve vejcích a potom ve strouhance, kterou jsme smíchali s parmazánem. Kotlety necháme trochu oschnout a smažíme asi 5-7 min na každé straně.

PS: Moc smažených jídel na blogu nemám. Ne, že bych neměla ráda řízek s bramborovým salátem, nebo obalovaný květák s okurkovým salátem. Mňam. Ale nesnáším obalování! Občas si vypomůžu zavřenými krabičkami a protřepáváním, nebo donutím syny pod slibem dobrého pokrmu, anebo musím mít na jídlo opravdu velkou chuť, aby mě to vybičovalo k smažení.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Plátky želatiny namočíme do studené vody. Jahody necháme rozmrznout a rozmačkáme je. Jogurt smícháme s cukrem. Šlehačku našleháme. Slejeme trochu šťávy z jahod a...
Kořenovou zeleninu očistíme a opláchneme. Cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na kolečka nebo slabé plátky a osmažíme na másle, přisypeme cukr...
Šalotku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Kuřecí játra hlavně pořádně očistíme. Na pánev dáme zesklovatět šalotku na plátku másla. Vhodíme česnek...

RECEPTY