Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Sekaná

Dnes jedna klasika. Skvěle se k ní hodí fazolový salát z minulého příspěvku.

SUROVINY

500g mletého vepřového masa
250g hovězího mletého masa
2 vejce
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce sušené majoránky
sůl, pepř
2 lžíce strouhanku
300g slaniny

POSTUP

Předehřejeme troubu na 200°C.

Maso dáme do mísy. Přidáme vejce, nakrájenou najemno cibuli, utřený česnek a majoránku. Osolíme, opepříme. Tuto směs pořádně propracujeme, nejlépe to jde rukama. Pokud se nám sekaná zdá řídká přidáme strouhanku. Maso pořádně propracujeme, můžeme s ním i párkrát bouchnout.

Uděláme dvě šišky a ty obalíme plátky slaniny a dáme do pekáče. Podlijeme asi 50ml vodyPečeme asi 1 hodinu.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Zakapeme alkoholem. Pekáč nebo formu vymažeme máslem. Dáme do ní hrušky. Zasypeme nasekanými...
Česnek a cibuli nasekáme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme...
Troubu si předehřejeme na 180°C. Toustový chléb si umixujeme na strouhanku. Přidáme šalotku a česnek nasekaný nadrobno, olej, ¼ lžičky...

RECEPTY