Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pstruh s vinnou omáčkou a pečenými bramborami

SUROVINY

1 červená cibule
snítka tymiánu
1 bobkový list
180 ml červeného vína
100 ml vývaru
sůl a pepř
hroznové víno

POSTUP

Vinná omáčka:

Na másle opékáme asi 5 min červenou cibuli na krájenou na klínky. Přidáme tymián a bobkový list a přilejeme červené víno. Svaříme na polovinu, přidáme hovězí vývar nebo rybí a ještě povaříme. Přecedíme. Přidáme pokrájené hroznové víno na půlky (vyndáme pecičky) a prohřejeme. (Některé víno se sloupne jako rajče, tak před podáváním šlupičky odstraním)

Pečené brambory

Brambory umyjeme, rozkrojíme podle velikosti na půlky nebo na čtvrtiny a dáme na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu na 220°C. Osolíme.

Pstruh

V misce smícháme strouhanku, limetkovou kůru, petržel, sůl a pepř. Filety ze pstruha osušíme, kůži potřeme vajíčkem a položíme kůží do směsi. Přimáčkneme. Smažíme na másle nejprve kůží dolů. Potom obrátíme a po 1 min vyndáme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, ořechy, změklé máslo, vejce, rum a kakao. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe...
Z bílků ušleháme sníh a zašleháme cukr. Kokos promícháme s moukou a opatrně zamícháme do sněhu. Vymažeme plech máslem (nebo...
Žloutky našleháme s cukrem a citr. šťávou. Našleháme sníh se špetkou solí. Do žloutkové pěny postupně vmícháme sníh a mouku. Do...

RECEPTY