Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kapr na šalvěji

SUROVINY

1 středně velký kapr
sůl
2 snítky šalvěje nebo sušená šalvěj
2 lžíce másla
1 cibule
100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
½ sardelové pasty
1 lžíce oleje

POSTUP

Vykuchaného kapra omyjeme a dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (pokud máte sušenu, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra) Na másle orestujeme očištěnou a na hrubším struhadle nastrouhanou zeleninu, přidáme cibuli a restujeme do zlatova. Přidáme kapra. Celý povrch potřeme sardelovou pastou. Mírně podlijeme bílým vínem a pečeme.

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Přisypeme namleté ořechy. Zašleháme....
Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto. Necháme odležet, můžeme i přes noc. Jahody nakrájíme na kolečka...
Na vál prosejeme mouku, přisypeme cukr, 1 lžičku instantní kávy. Tu zalijeme lžící mléka a trochu zamícháme. Přidáme změklé máslo,...

RECEPTY