Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kapr na šalvěji

SUROVINY

1 středně velký kapr
sůl
2 snítky šalvěje nebo sušená šalvěj
2 lžíce másla
1 cibule
100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
½ sardelové pasty
1 lžíce oleje

POSTUP

Vykuchaného kapra omyjeme a dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (pokud máte sušenu, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra) Na másle orestujeme očištěnou a na hrubším struhadle nastrouhanou zeleninu, přidáme cibuli a restujeme do zlatova. Přidáme kapra. Celý povrch potřeme sardelovou pastou. Mírně podlijeme bílým vínem a pečeme.

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíte dresink. V menší misce rozmíchejte rybí omáčku s limetovou šťávou a cukrem. Odložte stranou, občas promíchejte. Na...
Prvních deset ingrediencí zpracujeme na vále do hladkého těsta. Potom přidáme směs oříšků a sušeného ovoce. Každý si může přidat co...
Vitamínová bomba s Plicníkem lékařským (Pulmonaria officinalis) - léčivá rostlina z čeledi brutnákovitých. Roste v hájích, lužních lesích a u mě na zahradě. Hrášek obsahuje...

RECEPTY