Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kapr na šalvěji

SUROVINY

1 středně velký kapr
sůl
2 snítky šalvěje nebo sušená šalvěj
2 lžíce másla
1 cibule
100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
½ sardelové pasty
1 lžíce oleje

POSTUP

Vykuchaného kapra omyjeme a dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (pokud máte sušenu, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra) Na másle orestujeme očištěnou a na hrubším struhadle nastrouhanou zeleninu, přidáme cibuli a restujeme do zlatova. Přidáme kapra. Celý povrch potřeme sardelovou pastou. Mírně podlijeme bílým vínem a pečeme.

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, mleté ořechy, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V...
Jáhly na sítku opereme a dvakrát spaříme horkou vodou. Vsypeme je do kastrůlku na máslo a zalijeme trochou vody. Dusíme pod...
Mouku, vejce, máslo, tvaroh a sůl zpracujeme na vále v hladké těsto. Necháme odpočinout. Těsto vyválíme na tloušťku asi ½...

RECEPTY