Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

1 lžíce hladké mouky
2 lžičky sušeného rozmarýnu
sůl, pepř
500g zadního hovězího masa
3 lžíce oleje
250 g hub (žampiony, hlíva nebo směs lesních hub)
3 stroužky česneku (prolisovaného nebo strouhaného)
300 ml zeleninového vývaru

POSTUP

Do mísy dáme mouku, rozmarýn, pepř, sůl a dobře promícháme. Maso v této směsi obalíme. V hrnci rozpálíme 1 lžíci oleje a opékáme na něm houby, asi 2 min., aby změkly. Vyndáme je.

Přidáme 2 zbylé lžíce oleje a opečeme maso z každé strany do hněda. Mělo by to trvat asi 3 – 4 minuty. K masu přidáme česnek a zbytek mouky z mísy. Jemně opražíme a zalijeme vývarem. Necháme vařit na mírném plameni do změknutí masa.

Kdyby se vám zdálo, že máte málo tekutiny, přidejte vodu nebo vývar. K měkkému masu přidáme orestované houby a vaříme ještě 10 min.

Podáváme s rýží a ozdobíme čerstvým rozmarýnem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mísy prosejeme obě mouku, uděláme důlek, nasypeme cukr, rozdrobíme kvasnice a na ně nalijeme vlahé mléko. Tuk rozpustíme a nalijeme...
Sýr rozmačkáme vidličkou a potom utřeme se změklým máslem. Můžeme si pomoct mixerem. Přidáme strouhané jablko a podle chuti osolíme. PS: Velice jemná...
Vodu dáme do kastrůlku, přidáme cukr, kůru a skořici a asi 15 min povaříme. Jablka omyjeme, vykrájíme a nakrájíme na...

RECEPTY