Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomalu pečené vepřové

SUROVINY

2 kg vepřové krkovice nebo plece
8 stroužků česneku
1 lžíce papriky
100ml oleje
1 citron
2 lžičky soli
snítka saturejky a rozmarýnu

Shrnutí

POSTUP

Česnek utřeme se solí. Z oleje, utřeného česneku, papriky, bylinek nasekaných najemno a šťávy z citronu připravíme marinádu. Papriku použijte dle chuti sladkou nebo pálivou. Já to míchám na půl.

Maso omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou. Dejte až na 24 hodin uležet. Troubu zahřejte na 150°C. Maso i s marinádou vložte do pekáče, přilejte 200 ml vody. Přiklopte a pečte 5 hodin. Odklopte a zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě asi 1 hodinu. Po upečení nechte maso odpočinout. Po 30 min ho natrhejte na kousky a smíchejte se šťávou.

Podávejte s chlebem kyselou okurkou, zeleninou. Dobrá je také k tomu hořčičná majonéza

Majonézu a francouzskou hořčici smícháme 1: 1 a ochutíme pepřem a solí dle chuti.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Jáhly na sítku opereme a dvakrát spaříme horkou vodou. Vsypeme je do kastrůlku na máslo a zalijeme trochou vody. Dusíme...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Rozpustíme máslo. Banány rozmačkáme a pokapeme citronovou šťávou. Promícháme. Čokoládu nasekáme najemno. Mouky,...
Na másle orestujeme mrkev, cibuli, zázvor, vše nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Zalijeme smetanou. Přidáme brambory nakrájené...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přisypeme cukr, 1 lžičku instantní kávy. Tu zalijeme lžící mléka a trochu zamícháme. Přidáme změklé máslo,...
Umeleme cukroví. Hodně záleží na tom, zda cukroví je sušenkové nebo krémové. Pokud převažuje sušenkové, můžete přidat ještě ½ cm...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...
Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x