Pikantní vepřové maso s grepem

SUROVINY

600g libového vepřového masa (kýta)
6 lžic portského vína
6 lžic sójové omáčky
2 lžíce oleje
500g čínského zelí (použijte spíše tvrdší prostředek)
3 pórky
2 grepy
1 chilli paprička
1 lžička medu
1 lžička škrobové moučky
1 dl studené vody
sůl, pepř

Shrnutí

POSTUP

Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes noc odležet.

Čínské zelí rozebereme a pokrájíme najemno. Pórek nakrájíme na kolečka. Grepy oloupeme. 1 a ½ grepu rozebereme na dílky bez šlupiček a se zbylé půlky si vymačkáme šťávu. Chilli papričku jemně nasekáme.

Na pánvi rozehřejeme olej a maso, vykapané z marinády, na něm opečeme ze všech stran dohněda. Opečené maso vyndáme a do pánve vhodíme čínské zelí, pórek a chilli papričku. Krátce orestujeme. Potom zeleninu zalijeme zbylou marinádou a grapefruitovou šťávou, v níž jsme rozmíchali lžičku medu. Podusíme. V troše studené vody rozmícháme škrob a vlijeme do omáčky. Přidáme orestované maso a dílky s grepu a jen krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme.

Podáváme s kuskusem. (viz „jak na to“)

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Brambory uvaříme ve vodě nejlépe den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme. K nastrouhaným bramborám přidáme mouku (podle typu brambor tolik,...
150g mouky prosejeme na vál, přidáme mák, cukr, tuk, vejce a prášek do pečiva. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se...
Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme...
Troubu si necháme rozpálit na 180°C. Mouku, kakao, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse. V podmáslí...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Inspiruj se jarními recepty plnými čerstvosti! Saláty, polévky a lehká jídla, která osvěží tělo i mysl. Vyzkoušej osvědčené recepty....
Kvašené limonády jsou jedním z nejlepších způsobů, jak si užít přírodní osvěžení, které je nejen chutné, ale i zdravé. Díky...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x