Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
600g libového vepřového masa (kýta)
6 lžic portského vína
6 lžic sójové omáčky
2 lžíce oleje
500g čínského zelí (použijte spíše tvrdší prostředek)
3 pórky
2 grepy
1 chilli paprička
1 lžička medu
1 lžička škrobové moučky
1 dl studené vody
sůl, pepř
Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes noc odležet.
Čínské zelí rozebereme a pokrájíme najemno. Pórek nakrájíme na kolečka. Grepy oloupeme. 1 a ½ grepu rozebereme na dílky bez šlupiček a se zbylé půlky si vymačkáme šťávu. Chilli papričku jemně nasekáme.
Na pánvi rozehřejeme olej a maso, vykapané z marinády, na něm opečeme ze všech stran dohněda. Opečené maso vyndáme a do pánve vhodíme čínské zelí, pórek a chilli papričku. Krátce orestujeme. Potom zeleninu zalijeme zbylou marinádou a grapefruitovou šťávou, v níž jsme rozmíchali lžičku medu. Podusíme. V troše studené vody rozmícháme škrob a vlijeme do omáčky. Přidáme orestované maso a dílky s grepu a jen krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme.
Podáváme s kuskusem. (viz „jak na to“)
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved