Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
1 kg bůčku s kostí (špičku)
nádivka:
5 lžic másla
3 vejce
muškátový květ
citronová kůra
sůl
3 rohlíky (mléko na pokapání)
Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a pokapeme mlékem. Dáme stranou. Změklé máslo utřeme se žloutky. Přidáme muškátový květ, sůl, pepř, citr. kůru a namočené rohlíky v mléce. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Vše pořádně spojíme.
Pokud máme nahoře na bůčku kůži, tak ji rozřežeme na povrchu na čtverečky, aby se nám upekly pěkně do křupava. Uděláme do masa velkou kapsu, do které napěchujeme nádivku. Buď pomocí párátek, nebo jehel maso spojíme. Pekáček potřeme máslem a dáme na něj maso s nádivkou, podlijeme asi 1dl vody. Pečeme 1 až 1,5 hodiny při 180°C.
Můžeme podávat s bylinkovými noky- viz recept a marinovanými ředkvičkami – viz recept.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved