Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřový bůček plněný meruňkami

SUROVINY

1 kg bůčku
sůl, pepř

nádivka:
100g strouhanky
50g másla
300g meruněk
100g rozinek
rum
2 lžíce mandlí
petrželka
1 – 2 lžíce smetany

POSTUP

Strouhanku osmahneme na másle a necháme zchladnout. Meruňky nakrájíme na kostičky. Rozinky zalijeme rumem a necháme odležet. Mandle zalijeme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme. Petržel nasekáme. Potom vše smícháme a zvlhčíme smetanou. Necháme odležet.

V bůčku uděláme velikou kapsu a tu naplníme nádivkou. Maso spíchneme špejlemi nebo sešijeme nití. Pozvolna pečeme při 180°C asi 1,5 až 2 hodiny. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso umeleme. Cuketu omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nastrouháme ji. Do mísy dáme maso, cuketu, vejce a nastrouhaný česnek. Osolíme,...
Hrušky oloupeme, ponecháme stopku a spodem odstraníme jadřinec. Otvor naplníme rozmačkanou nivou. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Připravíme si vyšší hrnec...
Maso nakrájíme na kostičky. Ty obalíme jemně v hladké mouce a opečeme na 2 lžící sádla, aby se maso hezky zatáhlo....

RECEPTY