Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřový bůček plněný meruňkami

SUROVINY

1 kg bůčku
sůl, pepř

nádivka:
100g strouhanky
50g másla
300g meruněk
100g rozinek
rum
2 lžíce mandlí
petrželka
1 – 2 lžíce smetany

POSTUP

Strouhanku osmahneme na másle a necháme zchladnout. Meruňky nakrájíme na kostičky. Rozinky zalijeme rumem a necháme odležet. Mandle zalijeme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme. Petržel nasekáme. Potom vše smícháme a zvlhčíme smetanou. Necháme odležet.

V bůčku uděláme velikou kapsu a tu naplníme nádivkou. Maso spíchneme špejlemi nebo sešijeme nití. Pozvolna pečeme při 180°C asi 1,5 až 2 hodiny. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kiwi oloupeme a rozmixujeme. Vodu svaříme s cukrem a citronovou kůrou na sirup. Pokud chceme teplou variantu, vše rychle smícháme a...
Řapíkatý celer oloupeme – jen taková ty dlouhá vlákna. Jablka vykrájíme. Celer i jablka nakrájíme na tenké plátky. Zakapeme citronovou...
Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce. Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a vložíme do marinády, opatrně vše...

RECEPTY