Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřové maso pečené s pomerančovým křenem (nebo i k ovaru)

SUROVINY

1 kg vepřového masa (bůček, krkovice)
sůl, pepř, kmín

Pomerančový křen
1 kořen křenu
1 pomeranč – kůra i šťáva
2 kyselejší jablka
cukr, sůl

POSTUP

Maso nasolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme chvilku odležet. Potom dáme do pekáčku, podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme při 180°C asi 1 hodinu. Potom odkryjeme a opečeme do křupava.

Jablka opláchneme, osušíme a v troubě upečeme. Přes sítko propasírujeme. Do této masy přidáme pomerančovou šťávu, nastrouhanou kůru, sůl a cukr. Nakonec přistrouháme křen. Promícháme a necháme odležet

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci na oleji osmahneme šalotku a česnek asi tak 5 min. Zalijeme...
Základní kynuté těsto na buchty, šátečky a záviny – viz základní recepty Z vykynutého těsta jsem vytvářela různé tvary, plněné různými náplněmi. 1....
Do kaše přimícháme mouku a z těsta vytvoříme v ruce placičku, do které zabalíme ¼ špekáčku nakrájeného podélně. A toto...

RECEPTY