Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
1 kuře
3 pomeranče
plátek másla
sůl
červený pepř
Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů) Pomeranče pořádně omyjeme horkou vodou. Dva pomeranče na desce poválíme, aby se uvolnila šťáva. Do jednoho pomeranče pomocí jehlice uděláme několik děr a takto připravený pomeranč celý vložíme do kuřete. Z druhého vymačkáme šťávu.
Pekáč potřeme máslem, na něj dáme kuře a podlijeme to šťávou z pomeranče. Dáme péct přiklopené na 180 – 200°C asi hodinu, když je kuře měkké odkryjeme pekáč a opečeme kůži do křupava. Poslední pomeranč oloupeme a vykrájíme z něj filetky bez šlupiček.
Hotové kuře vyndáme z trouby a do šťávy přidáme filetky z pomeranče, aby se trochu prohřály. Podáváme s vařenými bramborami.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved